Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nazogasztrikus szondát akarnak...

Nazogasztrikus szondát akarnak behelyezni nekem! Fájdalmas / kellemetlen lehet a Nazogasztrikus szonda be helyezése?

Figyelt kérdés
Körülbelül egy fél órája volt bent az orvos. És azt mondta hogy ha még este sem tudok enni, akkor mindenképp szondás táplálásra lesz szükségem. És azt mondta hogy az orron át, egy Nazogasztrikus szondát helyeznek be. Persze ebbe nem mentem bele. Mert ne dugdossanak semmit az orromba. Helyesen teszem hogy nem megyek bele? És fájdalmas a behelyezés, illetve mit érzhető belőle a szonda be helyezéséből?

2024. jan. 29. 16:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, fogadd meg az orvos tanácsát! A gyomorszonda segíthet a küzdelemben.
2024. jan. 29. 19:07
 12/14 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom! A hasad nem megy? Mostanában nagyon sokan benne voltak ebben a hányós-hasmenős vírusban...
2024. jan. 29. 20:20
 13/14 anonim ***** válasza:
79%
Nem fáj, csak kellemetlen, és nem a te döntésed. Okkal teszik be.
2024. jan. 30. 14:32
 14/14 A kérdező kommentje:
13-as! De az én döntésem, hogy engedem-e vagy nem! Ameddig úgy mond magamnál vagyok, addig akár vissza is utasíthatok bizonyos kezeléseket. Ha ennek ellenére belém helyezik akkor az már erőszaknak minősül! És azt a BTK bünteti. Egyébként meg csak javasolták / felvázolták még tegnap, hogy mik a lehetséges kezelési módok. És azok között meg említette, ha nem bírok enni vagy nem tudok enni akkor abban az esetben helyezik be a nazogasztrikus szondát.
2024. jan. 30. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!