Mit egyek szoptatás alatt,hogy fogyjak?
A terhesség előtt fogytam 30 kg-ot főleg kalóriaszámolással, kb. napi 1200-1400 kalóriát vittem be.
Terhesség alatt visszaszedtem ezt a leadott súlyt, mert nem tudtam mennyi az egészséges evés ahhoz, hogy a baba jól fejlődjön, tehát a diétámat hirtelen felváltotta a zabálás.
Azt mondják, hogy az a babára nézve nem lenne egészséges, ha újra elkezdeném ezt a diétámat.
Talán nem is az a kérdés, hogy mit, hanem hogy mennyit.
Illetve mit tilos szoptatás alatt enni, ami nem tesz jót a picinek?
Azt hogy mit ne egyél,majd egy nálam okosabb leírja.
Én csak annyit szeretnék hozzá fűzni,hogy könyörgöm most ne az alakoddal meg a sulyoddal foglalkozz,hanem egyél normálisan,normális főtt házi ételeket, mert a babának jó minőségű tejre van szüksége ..az egyik barátnőm is ilyen fitnesz - wellness junkiee , a teje szinte olyan mint a víz. Én 2 évig szoptattam a kisfiamat, normálisan ettem mindent . Nem zabaltam, de ettem eleget . Jó minőségű, zsíros normális tejem volt .a két gyerek majdnem egy idős de az én kisfiam 1.5 fejjel magasabb, 10 kilóval nehezebb és hála istennek nagyon ritkán beteg , amit a másik kisgyerekről nem lehet sajnos elmondani . Bárki bármit mond , a tápszer soha nem lesz olyan mint az anyatej és a gyermeknek igenis szüksége van rá , minimum 1 évig !!!
Utána még bőven ráérsz kalóriát számolni. Minden jót nektek !
Orvos nelkul semmikepp se vagj bele.
Nagyon nehez eleve ugy kaloriadeficitben lenni hogy minden tapanyagot megkapjon a tested es az most rendkivul fontos.
Az 1200 kaloria nincs olyan no akinek egeszeges lenne. Az 1400 kaloria jo lehet fogyashoz ha kb 55 max 60 kilo vagy de amugy az is keves. Szoval ez a modszer tuti artalmas lenne a mostani helyzetedn
1-es, ennyi hülyeséget is régen láttam leírva - írom ezt úgy, hogy anyatejes táplálásból írtam a szakdolgozatomat :D
Nem sok köze van a magassághoz, stb-hez, hogy anyatejes vagy tápszeres-e a gyerek, de legalább jó bűntudatot kelthetsz azokban, akik nem tudnak valami okból szoptatni.
A tejed összetételének pedig megint csak semmi köze ahhoz, hogy disznópörköltöt ettél minden reggel IS :D
7-es nagyon vicces vagy . Jah , mégsem.....
Nem, nem disznópörkölt volt a reggelim,azt maximum anyukád eszi reggelente aki nem tanított meg a jómodorra.
És nem mondtam hogy a gyerek magassága attól függ hogy tapszeres vagy sem , de bárki barmit dumal,a nagy okosok... Az anyatejnel jobb nincs egy gyerek számára , és soha nem is lesz ...
A tapszeres gyerekek immunrendszereről meg ne beszéljünk.
Majd később meglátod a különbséget.
Olyan meg nincs hogy nem volt tejem.
Eleinte nekem sem volt,de tudod... Csak akarni kell !
Nem feladni , nem a mellet nézni, nem a kalóriát számolni !! Sajnálom a gyerekeiteket.
Jó számlálást kívánok !
Én most kezdtem el fogyni szoptatás alatt. Nem számolok kalóriát. A baba 3 hónapos.
Ha nasizok az főleg gyümölcs/chia puding. Kerülöm a fehér kenyeret, tésztákat, de tk kenyeret minden nap eszek a reggelihez.
Próbálj enni sok zöldséget, gyümölcsöt, tészta helyett rizset vagy hajdinát, tápláló főtt ételeket és ésszerű mennyiséget. Sokkal több tápanyag van ezekben, mint a tésztában(legalábbis szerintem).
Ha nagyobb lesz a baba és több tejet fog inni könnyebben mennek le a kilók, de nem érdemes erre rágörcsölni.
Nálam nem a fogyás volt a lényeg, inkább az, hogy a babának biztosan jó legyen a tej. Sokat küzdöttem érte. Az elején minden édességet és tésztát megettem, de valószínű ez egy kisebb hiba volt.
Ne kezdj bele kemény diétába. Kisbaba mellett, főleg ha rossz alvó inkább magad ellen dolgoznál.
Ha nem úgy alakul szoptatás után nyugodtabban lehet diétázni, akkor nem kell aggódni a baba miatt.
Új.: a babám 730 g hízott az előző hónapban, tehát nem éhezett egyikünk sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!