Véletlenül penészes sajtot ettem. Lehet bajom?
2 napja reszeltünk sajtot, megmaradt és a hűtőbe raktuk. Ma reggel a szendvicsembe tettem belőle , és már a felénél jártam, mikor ránéztem és ott figyelt a zöld penész a sajton. Nyilván nem ettem tovább. Gyorsan bevertem 1 pálinkát fertőtlenítés gyanánt. Azon túl , hogy konkrétan éhgyomorra ittam és kicsit spicces vagyok, most még aggódom is, hogy hányni fogok 8 hétig szalmonella miatt. Kicsi gyerekem van , nem dőlhetek ki. Van okom félni? Max 3 harapás volt.
27/N
A szalmonellának semmi köze a penészhez, és amúgy sem látszik meg a kaján, amiatt egyelőre ne aggódj.
Szerintem a penésztől sem lesz semmi bajod, én penészes kenyérbe futok bele állandóan, és általában csak a második szeletnél látom meg a jeleket...de még sosem lett tőle bajom. Biztos, hogy ettem már véletenül penészes trappistát vagy más kemény sajtot, amin nem nemes penész volt, de szerintem ahhoz is kicsi mennyiség volt, amit megettél (vagy meg sem etted), hogy ártson.
A pálinka biztos nem ártott, ha meg kicsit rossz lenne a gyomrod, akkor kezeld rummal, az állítólag hasfogó! 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!