Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Minden étkezés után hasmenés?

Minden étkezés után hasmenés?

Figyelt kérdés

Pár hete éreztem, hogy néha tejes ételek fogyasztása után volt egy db hasmenésem. Azaz egyszer.

Most pár napja szinte minden étkezés után hasmenésem van. Akkor is ha nem tejes ételeket eszem.

Viszont az is igaz, hogy hetek óta elég durva stresszben van /volt részem. Több probléma is volt a családomban, amihez én nem vagyok hozzászokva, teljesen nyugis életünk van egyébként. (betegség, stb. Ilyenek jöttek közbe).

Lehet ez stressztol?

Egyáltalán ezzel milyen orvoshoz kell fordulni?

2023. szept. 23. 18:14
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok felpuffadva és nem is érzem magam rosszul, nem görcsölök, semmi, csak egyszerűen jön.
2023. szept. 23. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez simán lehet a stressztől. Ha vége a stresszes időszaknak és még mindig tart, akkor pedig kezd el tudatosan figyelni, hogy milyen ételek okozzák. Ha pl. laktózérzékenység, akkor az nem csak a tejes ételekben van. De amíg stresszelsz, addig szerintem felesleges az ételintoleranciával foglalkozni, mert valószínűbb, hogy inkább idegi alapú a hasmenésed.
2023. szept. 23. 18:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. 🙂 Remélem hamarosan elmulik. Mármint a stressz, és vele együtt ez az egész.. Ha nem eszem, nincs ilyen gond. Viccesen mondhatnam, hogy első lökés a fogyókúranak, de nem így szeretném. (van 8-10 kg) súlyfeleslegem.
2023. szept. 23. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is leginkább a stressztől van, ha hosszabb távon fennállna érdemes lehet meglátogatni a háziorvosod
2023. szept. 23. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez tényleg nem a legjobb fogyókúra. :D Ráadásul hasmenésnél pont az értékes tápanyagokból meg folydékból veszítesz sokat, arra is érdemes odafigyelni, hogy pótold a vizet! A stresszes helyzetet esetleg segíthet könnyebben kezelni valami gyógynövényes nyugtató vagy gyógynövény. Citromfű, kamilla, valeriana, ashwagandha, stb. :))
2023. szept. 23. 18:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Citromfű van is itthon, de jó hogy írtad, nekem ez a folyadék pótlás hirtelen nem is jutott eszembe. Ráadásul alapból is elég keveset iszom. Csinálok is egy teát.

Köszönöm mindenkinek.

2023. szept. 23. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!