Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Házi hurkát ha megsütöm 250...

Házi hurkát ha megsütöm 250 fokon a sütőben, akkor biztos, hogy nem lesz benne baktérium?

Figyelt kérdés
Rémisztgetik az embereket mostanában a botulizmus baktériummal. Kaptunk házi hurkát, meg akarom sütni a biztonság kedvéért mielőtt megesszük. Ezzel bebiztosítom magunkat? Nem lehet így baj?
2023. aug. 28. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Megakarod??

AZt mindíg megkell sütni és semmi baja nincs.

2023. aug. 28. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A hurkát alapból sütve esszük.
2023. aug. 28. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
39%
A hurkát sütni szokás, de 250 fokon szénné ég.
2023. aug. 28. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
#3 Légkeveréses sütőben biztos nem. Én is mindig annyi fokon sütöm.
2023. aug. 28. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Biztonság kedvéért? Eddig nyersen ettétek? Azért az kemény, h vannak emberek, akik sütés nélkül eszik a hurkát.

Amúgy igen, ha megküldöd 250 fokkal, akkor nincs az az organizmus, ami életben marad benne. Na jó, talán néhány extremofil xD

2023. aug. 28. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
55%
5. Azért a hurka általában nem nyers, tudod olyan mint a virsli vagy a lecsókolbász, minden alapanyag hőkezelve van.
2023. aug. 28. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Figyelj,tudod,hogy készül a hurka?? Úgy látszik, nem.


A hurka tölteléke meg van főzve. A rizs,a máj,a vér,minden főtt.


De a bél az nyers! Komolyan a disznóbelet ki enné nyersen??


Én már sok disznóölésen voltam,ettem perzselt fület és bőrt nyersen,nade a bél még nekem is sok lenne.


Általános szabály,hogy a hurkát addig sütöd kizsírozott tepsiben,míg villával átszúrva PATTAN a bél. Akkor megsült. Kis színt kap,akkor jó.

Mivel csak a bél nyers,csak annak kell megsülni. A tölteléke főtt eleve.

2023. aug. 28. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
37%
7-es: nyilván még nem láttad, hogy készül a hurka: a tölteléket megfözik, beletöltik a bélbe, bekötik a két végét és legalább 20-30 percig abálják, ami lassú fözést jelent. Ez UTÁN már a bél sem lehet nyers!
2023. aug. 28. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 a hurka is olyan, h ahány ház, annyiképpen készítik. A lényeg akkor is az, h nyersen senki sem eszi, mindenki megsüti.
2023. aug. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!