Egy zacskó chipset mennyi idő alatt emészt meg a gyomor?
"A keményítőt tartalmazó élelmiszerek, mint például a krumpli, 1,5-2 órát töltenek a gyomorban, mire megemésztődnek."
A chips pedig krumpliból van,igaz lehellet vékony és feldolgozott,ezért valamennyit le lehet vonni ebből.Én olyan max 1 órára tippelek,annyit tölt a gyomorban kb..
3#
Nem tudom észre vetted-e de én megközelítő értékeket mondtam,maga az a forrás ahonnan idéztem sem azt írja hogy "53 perc." hanem "1,5-2 óra"..Nyilván sok mindentől függ,konkrétan chipses adatot nem találtam,de mivel a krumpli abból van,csak feldolgozott formában ezért lehet következtetni.
Persze egyértelmű(bb) választ gasztroenterológus vagy dietetikus tudna adni,de amennyiben a forrásom hiteles (nem szaklapon találtam),nem hiszem hogy (jelentősen) másabb választ adna mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!