Emésztés lassító módok léteznek?
Genetikám által eszméletlen gyors az emésztésem.
Rengetegszer kell egyek egy nap, mert ha nem eszem akkor olyan brutális rosszul lét kap el hogy hihetetlen. Hiába eszek egyszerre rengeteget, pár óra elteltével érzem hogy muszáj ennem, mert különben rosszul leszek.
Borzasztó rossz, főleg hogy brutál hangosakat képes morogni a gyomrom, ami elég kellemetlen. Lehet valamivel esetlegesen lejjebb lassítani ezt a folyamatot? Ha már egy fokot is javulna nagyon boldog lennék...
Én csak azt tudom javasolni, hogy próbálkozz például lassú felszívódású szénhidrátos ételekre átállni, valamint teljes kiörlésű gabonára.
Igyál sok vizet.
Köszönöm a sok választ!
Februárban voltam nagy laboron, mindent rendben találtak kivéve a pajzsmirigyet, ott jóval magasabb volt az érték. Lehetséges hogy ez lehet a kiváltó ok?
Igen. A túlműködés hasmenést, fokozott étvágyat és fogyást okoz. (Meg idegességet, szorongást, hajhullást, menzesz és termékenységi problémákat, álmatlanságot, magas vérnyomást, akár szívritmuszavart...) Később, akár évek múlva meg alulműködés lehet belőle, ott meg majd hízol, hiába a diéta.
Ha meg csak cukrot néztek, de inzulint nem, érdemes lenne terheléssel azt is azért, mert sokszor társul inzulinrezisztenciával, az az a cukrod még jó, de az inzulint már túltermeled. Rendszeres sport mindenképp, bármi van, a legjobb gyógyszer. De endokrinológus lásson, ne hagyd magad lerázni vagy intézd magánban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!