Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Testképzavarom lenne?

Testképzavarom lenne?

Figyelt kérdés

Honnan tudhatom biztosra, hogy testkepzavarom van, es nem kover vagyok? 174 cm magas es 57-60 kg vagyok, S-M a ruhameretem, viszont sokszor hatalmasnak latom a combjaimat, derekamat, hasamat, karomat, valamint ha megfogom oket, akkor is ugy erzem oriasi vagyok.

Miota az eszemet tudom egesz eletemben kover voltam ( 13 evesen 170 cm es 85 kg voltam), aztan 16 evesen napi 1200, 1000, 800 majd 500 kaloriaval lefogytam, kb fel ev alatt 30 kilot, 55 kilora, azota egyszer mar az evek alatt ujra felhiztam 81 kilora majd szinten napi 1000 vagy sokszor kevesebb kaloriaval illetve hanytatassal lefogytam 64-5 majd kicsivel kesobb 57-60 kilora. A problema az az, hogy ugyan olyan kovernek es undoritonak latom a testem, viszont kepen, illetve videon, hatarozottan vekonynak latom magam, mintha nem is ugyan azt az embert latnam a tukorben, es lassan kezdek beleorulni, hogy nem tudom melyik a realis kep es fogalmam sincs hogy nezek ki a valosagban. Lassan 7 eve kuzdok es nem lett jobb. Ez el fog egyszer mulni ha turelmesen varok?

2023. ápr. 29. 09:16
 1/3 anonim válasza:
100%
Szerintem egyáltalan nem lehetsz kövér ilyen magassággal és ezzel a testsúllyal. A testképzavar egy olyan dolog, ami magától nagyon nehezen múlik el, érdemes szakemberhez fordulni vele, hogy megtudd, mégis mi válthatta ki ezt az állapotot nalad.
2023. ápr. 29. 09:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Keresel szaksegítséget, akkor esetleg elmúlik 2-3 év alatt.
2023. ápr. 29. 18:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Testképzavarod és evészavarod van. Kérj szakembertől segítséget!

Amikor valóban teltebb voltál (85 kg), akkor se lett volna szabad drasztikus kalória megvonással, hánytatással fogyni. Ha ennyit fogytál, de nem látod a különbséget, akkor nyilvánvalóan rosszul látod magad. Számold ki, mekkora a különbség BMI-ben...

Ehhez a magassághoz az 1500 kalória alatti diétákat teljesen felejtsd el.

2023. ápr. 30. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!