Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen előnyöket tapasztaltál...

Milyen előnyöket tapasztaltál mióta multivitamint szedsz?

Figyelt kérdés

A kérdésem leginkább azokhoz szól, akik valamilyen jó minőségű multivitamint szednek (pl. GAL, Now, Vegnum stb.), ami nem olcsón előállítható és rossz felszívódású, ráadásul káros (pl cink-oxid) formában tartalmazza a vitaminokat és ásványi anyagokat, hanem jól felszívódó hasznos formában (pl. cink-biszglicinát).

1. Jobban -e érzed -e magad úgy összességében, jobb -e a hangulatod, kipihented vagy -e?

2. Jobban tudsz e gondolkodni, mentálisan fittebb vagy -e?

3. Külsőleg jobban nézel -e ki, kisimultabb -e a bőröd, szebb -e a hajad esetleg?

4. Mióta szeded a vitaminokat és mit, esetleg volt -e konkrét hiányod?

2023. márc. 10. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

2-3 hónapig leálltam vele, és elkezdett táblákban hullani a fejbőröm. Újra szedtem és napokon belül elmúlt.

Egyébként vitaminnál nem azt veszed észre, ha szeded, hanem azt, ha abbahagyod.

2023. márc. 10. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
A multivitaminok szedése általában azoknál okoz tapasztalható pozitívumot, akiknek a táplálkozása és az életmódja ténylegesen megkívánja a vitaminkészítmények szedését. Én a versenysportból kifolyólag egy olyan étrenden vagyok, ami valójában egyetlen tápanyagból sem szenved hiányt, így hiába szedtem évekig multivitamint, nem tapasztaltam változást. Most a D-vitamin és az omega-3 zsírsavon kívül más készítményt nem használok, a vérképem, a közérzetem, a sportteljesítményem, az alvásom, a bőröm, a pszichém ugyanolyan jól van, mint amikor havonta vettem a GAL-t.
2023. márc. 10. 13:43
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat.

Én nem igazán szedtem tovább egy adott multivitamint 2 hónapnál tovább, de összességében én nem igazán tapasztaltam pozitív változást, még a jó minőségűeknél sem, inkább úgy érzem, hogy jobban néztem ki akkor, amikor nem szedtem semmit sem... Ugyanezt tapasztaltam amikor elkezdtem különböző bőrápoló szereket használni, előtte valahogy jobban néztem ki, amikor nem használtam semmit...

Általában naponta 3 kanál virágmézet eszem illetve jó pár gyümölcsöt, és ez szerintem elég nekem, úgyhogy ha elfogy a GAL, akkor szerintem nem ruházok újra be rá.

2023. márc. 10. 13:46
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

"nem igazán szedtem tovább egy adott multivitamint 2 hónapnál"

2 hónap alatt mondjuk nyilvánvaló, hogy nem érzed egy multvitamin hatását. Ennyi idő alatt még egy anabolikus szteroid sem lenne kézzelfogható hatást kifejteni, nem hogy egy kisboltban kapható multivitamin. A multivitaminok akkor indokoltak egyébként, ha az egyén táplálkozásából és életmódjából pont az hiányzik. Ha az életmód és a táplálkozás rossz minősű, akkor hiába a világ legdrágább multivitaminja, veszett fejsze nyele. Ha meg az egyén táplálkozása és életmódja rendben van, akkor a multivitamin kvázi felesleges, mert nem fog semmilyen pluszt hozzáadni.

2023. márc. 10. 13:49
 5/6 NTBS ***** válasza:
100%
Energikusabb lettem.
2023. márc. 10. 14:28
 6/6 anonim ***** válasza:
36%
Placebo. Mégis hogyan zsúfolnak bele egy kicsi tablettába annyi dolgot?! Jöhetnek a lepontozások, mégis egy nyugdíjas hölgytől tudom aki gyógyszergyárban dolgozott.
2023. márc. 10. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!