Mekkora testtömeg lenne ideális számomra? Mi az a határ ami még nem terheli a szervezetem? Bővebben lent.
178 cm, 70 kg, F vagyok. BMI-t nézve pont az ideális tartományba esem, viszont nem vagyok elégedett magammal.
A végtagjaim nagyon vékonyak, kb. egy "pálcikaember" látszatát keltem, ill. a kulcscsontom is nagyon feltűnően látszik. Nyáron pl. ezért kerültem el a standardokat, mert ilyen alakkal nem mertem lemenni. Sokszor még rövid ujjú pólóban is rosszul érzem magam. Mondjuk most már valamivel jobb a helyzet (egy éve még csak 60 kg voltam), viszont én még felszeretnék "hízni" kb. 80-85 kg-ig.
Tudom hogy ez már a BMI ideális tartományának felső határa, de úgy érzem hogy szükségem van erre a pluszra az önbizalmam növeléséhez. Tudtommal a szervezet számára ehhez a magassághoz a 68 kg passzol (ez terheli a legkevésbé) viszont az arányos testformához meg kb. a 80kg lenne a jó. Ti mit gondoltok erről, foglalkoztok egyáltalán a testtömeg indexel?
Én úgy tudom, hogy a férfiaknál kb.. így a normális:
170 cm 70 kg.
175 cm 75 kg
180 cm 80 kg.
Ez függ még a kortól (idősebb több lehet, fiatalabb kevesebb)
Függ a csontozattól---te lehet hogy szálkás és vastag nehéz csontú vagy, ezért tűnsz nagyon soványnak.
Szerintem járj el gyúrni+sok fehérjebevitel és minden jó kaját se nélkülözz.
78 kg-mal jól fogsz kinézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!