Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek hogy hízzak egy...

Mit tegyek hogy hízzak egy kicsit?

Figyelt kérdés

19 vagyok, 165cm, 44kg. Nyáron 48-49kg voltam, és így jobban éreztem magam a bőrömben, viszont mióta elkezdtem az egyetemet lementek rólam a kilók. Már koliban vagyok, magamnak csinálok minél táplálóbb kajákat, úgy érzem eszek is eleget, viszont egyszerűen nem jönnek vissza a kilók, csak fokozatosan fogyok. Egészségügyi problémám nincs, és az egyetemi stressz sem befolyásolja annyira az étkezésem.

Bármi tipp hogy visszajöjjenek a kilók??

2022. nov. 4. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:
58%

A legfontosabb az étrend,

Miket szoktál csinálni? meg hányszor eszel egy nap?

Ha egyedül annyira nem tudod miket kellene enni, akár egy dietetikust is felkereshetsz, hogy állítson össze egy étrendet.

Emellett az edzés is sokat segíthet, de hízni sajnos nem a legkönnyebb ha valakinek olyan az alkata.

2022. nov. 4. 12:00
 2/4 anonim ***** válasza:
53%

Csak nem eszel eleget.

A fogyás-hízás matekja pofonegyszerű.

Ha többletkalóriát viszel be, hízol; ha elegendő ideig deficites vagy, akkor meg fogysz.

Hízásnál is az a lényeg, hogy huzamosabb ideig meg legyen a többlet.

Ha csak 1-2 nap eszel többet, máskor kevesebbet, akkor nem fog feljönni elegendő.

Olyan töltelékételeket kellene enned, ami viszonylag egészséges és nem kell mennyiség belőle. Pl: olajos magvak.

Sok fehérje (hús).

2022. nov. 4. 12:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Bar nem egy sulycsoport vagyunk, nem is ugyanabbol az okbol, de enis hizni akarok. En 193cm, 107kg ferfi vagyok, tomegnoveles miatt szeretnek 110kg korulre felmenni, onnan majd visszaszalkasitani.

Tomegelesnek (ergo hizasnak) ket modja van. ‘Dirty’ bulking, azaz mindent osszeeszel, a lenyeg azon van, hogy sokat. A masik a ‘clean’ bulking, amikor a makrotapanyagokra figyelve, a leheto legeffektivebben es legegeszsegesebben tomegelsz. Nyilvan ez a nehezebb es a zsebbenyulosabb.

En azt javaslom valahogy a ketto vegyuletet csinald, probalj figyelni a minosegre, de a mennyiseg legyen fontosabb. Ki kell szamolnod a szamodra szukseges kaloriamennyiseget, ezalapjan nagyon konnyen ossze lehet eakni egy kaloriadus eteendet, es maris hizni fogsz.Illetve tartsd szem elott, hogy napi pl. 2000 kaloriat sokkal jobb 5 etkezes alatt elfogyasztani, mint 2 etkezes alatt.

Ha nagyon nem megy, en a helyedben vennek egy csomag Biotech muscle mass port, hatha ez segit. (Ez foleg szenhidtrat, cukor sok van benne, nem izmot fog epiteni, de hizni fogsz tole)

Enis szedtem anno, amikor 100kg korul voltam, 1-2+ kg-t sikerult szerezni.

2022. nov. 4. 12:34
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
49%

"Egészségügyi problémám nincs, és az egyetemi stressz sem befolyásolja annyira az étkezésem."

No, ezt ex katedra nem jelentheti ki egy mai ember. Egészen egyszerűen azért, mert messze nem azt eszi, amire termett, hanem azt, amit az élelmiszer ipar (IPAR!) belediktál. Ez pedig előbb-utóbb mindenkinél bélrendszeri diszfunkcióhoz vezet, ami aztán testszerte a legkülönbözőbb tünetekben, betegségekben, szindrómákban manifesztálódik.

Ami pedig a stresszt illeti, megmelem a kalapom az előtt, aki a 21. században stresszmentesen él. Stressz ugyanis nem csak evidens létezik, hanem belső, csendes stressz is, ami ugyanúgy megemeli a kortizolszintet, ugyanúgy a szimpatikus idegrendszert (harcolj, vagy menekülj!) kapcsolja be, ugyanúgy gyengíti az emésztést, a hormonális folyamatokat, az immunrendszert, a keringést, stb, mint fent említett, mindenki által ismert, és az unalomig emlegetett stresszforrások.

2022. nov. 5. 16:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!