Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől puffadok mostanában?

Mitől puffadok mostanában?

Figyelt kérdés

Nem fogyasztok húst és tejtermèkeket sem nagyon.Zöldségeket eszem,levest,főzelèket,rizst,bulgurt.Viszont mostanàban nagyon felpuffadok.Sokszor akkor is amikor nem is ettem semmit..Ezt nem is értem miért van..

Mi okozhatja a puffadást?Mit tehetnék ,hogy jobb legyen?

2022. okt. 17. 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:
22%
Muffin, te kis PUFFANCS
2022. okt. 17. 19:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
pont a zöldségek okozhatnak puffadást. Legjobban a K-betűsök, de a hüvelyesek is....
2022. okt. 17. 19:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Előttem írónak igaza van. A zöldségekben, hűvelyesekben sok a a nehezen emészthető szénhidrát. Ennek megfelelően csak a vastagbélben bomlanak le - baktériumok révén- és a keletkező hidrogéngázok okozzák a puffadást. Lenmaggal, zabkásásval, utifűmaggal (ezekbe ballasztanyagok vannak), amik segítik az emésztést, jó eredményeket lehet elérni. Puffasztó hatása van még a gyümölcsöknek és mesterséges édesítőszereknek is.

Ha nem ettél semmit és akkor is puffadsz, azt a sok gyomorsav (is) okozhatja.

2022. okt. 17. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!