Vannak jó tejtermékek és vannak rossz (a testnek kevésbé hasznos, ártalmas) tejtermékek? Te ha fogyasztasz mit eszel, ha nem miért nem?
Nincs olyan objektív definíció, hogy jó meg rossz.
aki laktózérzékeny, vagy tejfehérjeérzékeny, annak nyilván rossz a tejtermék. Aki meg egészséges, annak jó.
De majd jönnek az áltudományos tejellenesek, meg vegán utcai harcosok... :-D
Én minden tejterméket szeretek. Különösen a finom sajtokat. Főleg az osztrák-svájci-francia különlegességeket. :)
Egyedül magában a tejet nem szeretem. De tejeskávéban, kakóban, teában igen.
Rengeteg kutatás született az elmúlt években, amik bizonyították, hogy a tejek/tejtermékek rendszeres és nagymértékű fogyasztása egyenes arányosságot mutat a különböző hormonális és onkológiai megbetegedések kialakulása között. Ettől függetlenül a modern ember táplálkozásával annyi probléma van (hála az ultrafeldolgozott ipari szemétkajáknak, a hozzáadott cukroknak, a transz-zsíroknak, az adalékanyagoknak, a mesterséges aromáknak, stb.), hogy nem valószínű, hogy pont a tejtermékek moderált fogyasztása fog problémát okozni nálad.
A dietetika egyébként tényleg nem ismeri ezeket a konkrét kijelentéseket, hogy "ez jó, az rossz, ez hízlal, az fogyaszt, ez egészséges, az egészségtelen". Tudom, hogy a Házipatika szerint így működik a biológia, de a valóság sajnos máshogy gondolja.
Én szeretNÉM a tejet, de hasmenést okoz, úgyhogy abból a laktózmentes jöhet szóba.
Tejtermékeknél amiből tudok, szintén lm, a sajtokkal viszont szerencsére nincs problémám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!