Hogy lehet, hogy egy vegán étrendű embernek nem alakul ki B12 hiánya?
Figyelt kérdés
Nem táplálkozási vitát akarok, hanem ötleteket arra, hogyha valaki tényleg nem fogyaszt állati eredetű élelmiszert, több tíz éven keresztül, és még sincs B12 hiánya, arra milyen magyarázatok lehetnek?2022. szept. 22. 11:00
1/4 anonim válasza:
A vegán termékekbe alapból tesznek B12-t + szednek vitamint. Én pl. már külön nem szedek semmit, vegán vagyok (15 éve), de nincs semmilyen hiánybetegségem, rendszeresen járok laborra.
2/4 Ypszilon1980 válasza:
Azért, mert vannak olyan ételek, amiben van.
3/4 anonim válasza:
Étrendkiegészítő formájában szedem. Illetve ahogy írták, bolti vegán növényi tejbe beleteszik, és egyes más vegán termékekbe is, de nem mindegyikbe. Én ilyen termékeket csak nagyon ritkán fogyasztok, ezért én külön szedem rágótabletta formában. Növényi étrenden tényleg nem lehet bevinni, viszont ez egy vízben oldódó vitamin, amit mikroorganizmusok termelnek, így régen a víz is tartalmazta. Ma már ami a csapból jön tisztított víz, nem tartalmazza.
4/4 anonim válasza:
3-as vagyok, azt elfelejtettem, hogy például a növényevő állatok a földről legelészve viszik be ezt a vitamint, a tápláléklánccal így kerül be a húsevő állatokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!