Aki gondolkodott már, hogy vegetáriánus legyen, miért nem kezdte még el? Mi az oka?
Figyelt kérdés
Személyes válaszokat várok, olyanoktól, akik már gondolkodtak rajta.2022. szept. 22. 04:02
A kérdező szavazást indított:
Vegán vagyok
Vegetáriánus vagyok
Részben vegetáriánus vagyok
Gondoltam már rá, de nem kezdtem bele
Mindenevő vagyok és soha nem gondoltam rá, hogy változtassak
28 szavazat
1/14 anonim válasza:
Néha gondolkodok rajta. Nem az állatok védelme miatt vagy ilyesmi, hanem egyszerűen nem vagyok nagy húsevő. De jelenleg a szüleimmel élek, így azt eszem, amit ők is. Egyszer a jövőben talán belevágok, bár tejtermékeket és halat szerintem továbbra is eszek majd.
2/14 anonim válasza:
Igazából szeretném az egészet , de annyira hús stb közeli közegben nőttem fel. Nekem heti 1x minimum hús szükséges, íz miatt, meg egyébként is ezt szoktam meg . Igyekeztem ezt kiiktatni, de nem ment. Ettől független szorgalmaznam a húsipar humanusabb módját és magasabb felülvizsgálatot . Sosem partoltam, hogy miattam szenvedjen egy állat. Elítélem a mostani rendszert és nagyon sok orvosolandó probléma van, lenne ennek ember közelebb mondja is . De személy szerint igyekszem csokkenteni a hús felhasználású ételeket itthon, illetve olyan helyről venni azt is, ahol fenntarthatóbb az egész .
3/14 anonim válasza:
Gondolkodtam, de még nem tudtam rájönni, hogy lehetnék úgy vegetáriánus, hogy húst ennék, növényeket meg nem.
4/14 anonim válasza:
Akaraterő és radikális állatvédelem kérdése az egész.
5/14 anonim válasza:
Én amint hallottam az állatipar valódi borzalmairól, többet egy falat hús sem ment le. Nem kellett gondolkodnom. Ennek több mint 4 éve. Tejterméket, tojást ritkán fogyasztok.
6/14 anonim válasza:
Elég megnézni a Dominion-t, utána nem fogsz húst enni.
7/14 anonim válasza:
#6 én mindössze a 11 perces Farm to Fridge videót néztem meg, azért hogy bebizonyítsam, ugyanúgy meg tudom majd enni a húst. Nem jött össze, 5-ös vagyok.
8/14 anonim válasza:
Én voltam, de már nem vagyok. Nem az állatok, hanem pont hogy az emberek miatt nem ettem húst, mert környezetmérnöki tanulmányaim során beleláttam a nagyüzemi állattenyésztés brutális és létünket fenyegető környezeti ártalmaiba, pl.amilyen a szuperbaktériumok és egyéb brutál kórokozók létrejöttét támogató körülmények, a fekália vegyi fegyverhez mérhető összetétele stb. Ehhez nem akartam hozzájárulni, ezért nem ettem nagyüzemi mezőgazdaságban termelt javakat. De amióta biogazdaságokban felnőtt állatokhoz is hozzáférek, tárgytalan a kérdés.
9/14 CsakAKommenteketJöttemOlvasni válasza:
Evészavarból gyógyulok és a rendszertelen evés miatt kialakult falásrohamaimat jobb elviselni, ha közben minél kevesebbet ártok azzal.
Ezért nem eszem húst. Kerülöm a többi állati terméket is, amennyire az megvalósítható.
Néha persze kínálnak kedves ismerősök, családtagok házi sütivel- azt nyilván nem utasítom vissza, ha már gondolt rám az illető (husit szerencsére tudják, hogy nem fogadom el xd)
Egyébként 41kg-ról 1,5év alatt sikerült szépen 49ig felmennem. Még úgy 8kg hátravan:)
És igen-továbbra is állatok nélkül képzelem el a konyháját.
10/14 CsakAKommenteketJöttemOlvasni válasza:
9es vagyok
Szóval a saját konyhámat képzelem el vegánul - csak mobilról vagyok és hülye a billentyűzet xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!