Hogyan szokhatnék le? Borzalmasan érzem magam
Falási rohamok, édesség függőségem van. Nem voltam vele orvosnál. Nem volt nehéz diagnosztizálni. Minimum minden nap meg kell ennem 1 tábla csokit. Különben hisztis és könnyen haragos leszek. Borzalmas közérzetet okoz, ha nem eszek vagy ha eszek. Mert ha nem eszek valami dolgozik bennem és hiába nem akarom megvenni, megteszem, mintha irányítanának. Miután megettem undorodom magamtól, mert szerintem borzasztó drága és sajnálom kiadni rá a pénzt, de ez olyan mint a cigi...
Falási roham akkor jön rám amikor sok teendőm van vagy amikor éppen semmi dolgom nincs. Igazából nálam az azt takarja, hogy nem vagyok éhes, csak kényszert érzek evésre. Minden ami az utamba akad képes vagyok megenni, tömérdek mennyiségben, mert semmi nem csillapítja ezt az érzést. Leírhatatlan, hogy mit érzek olyankor. Mintha megbolondulnék.
Szégyellem magam ezek miatt, mert mások meg éheznek én meg szinte zabálok, de nem tudok ellene tenni. Mivel tudnám kontrollálni az érzéseim? Az nem működik, hogy egyszerűen nem veszem meg.
Egészségügyileg még nem mentem rá, nem vagyok cukros, túl súlyos sem (amit furál barátnőm) 170 cm magas vagyok és 57 kg. Szóval viszonylag sovány. És nem is híztam mióta ezt csinálom (suli időben). Nyári szünet alatt nem volt ilyen érzés bennem. Néha többet ettem, de nem volt kényszeres.
Stressz okozhatja?
Tényleg nagyon nem kedvelem magam emiatt.
18l
"Az nem működik, hogy egyszerűen nem veszem meg"
Akkor nincs megoldás.
A bélrendszerben túltengenek azok a baktériumok, amik az ilyen cukrokon élnek, és manipulálják kémiai anyagokkal az agyat, azért vannak falásrohamok.
Egy hónap szigorú feldolgozott cukrot eléggé nélkülöző diétát kellene tartani, sok folyadékkal, zöldséggel, főt kajákkal, stb, és akkor a bélflóra kiegyensúlyozottá válna.
Fura, de a beleinkben lakó kis "semmik" simán bele tudnak dumálni hogy mit együnk, ha nem figyelünk.
4-es bárcsak így lenne!
A többieknek köszönöm a hasznos választ. 💜
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!