Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Minőségi vörösbor (majdnem)...

Minőségi vörösbor (majdnem) minden esti fogyasztásra?

Figyelt kérdés
Utóbbi időben volt alkalmam egy barátomnál nagyon jó házibort megkóstolni. Én Budapesten élek, ezért boltban szeretném megvenni, ugyanakkor kissé tanácstalan vagyok. Nem lerészegedni akarok, csak napi 2 dl-t meginni a nap végén, hogy érezzem a pozitív hatásait. Ehhez keresnék minőségi vörösbort. Természetesen nem sajnálom rá a pénzt:) 22/f

2022. júl. 4. 23:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Vesztergombi pincészet-Turul
2022. júl. 5. 00:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Most mi a kérdés? Hogy igyál e minden nap, vagy jó borok fellelohelyet keresed?
2022. júl. 5. 00:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A legkorszerűbb tanulmányok és vizsgálatok megcáfolták a moderált mennyiségű borfogyasztás pozitív hatásait. Pontosabban a pozitív hatásai mellett a moderált mennyiségű borfogyasztásnak számos negatív hatását is megállapították, ezért az alkohol minden jellegű fogyasztásának ajánlott napi dózisa továbbra is 0 miligramm.
2022. júl. 5. 00:15
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Amiről kiderül egyszer, hogy milyen jó, azt 20-30 év múlva úgyis megcáfolják. Attól, hogy iszik 1-2 dl bort minden nap, még nem lesz semmi baja. Mondjuk a jó házi bor az olyan, hogy az ember többet is megkíván belőle. Nekem a szíműtétem utánra kifejezetten ajánlották PAPÍRON, hogy napi egy pohár vörösbor jó hatással lesz, de apósom bora olyan finom volt, hogy napi szinten kb 4 pohárral csúszott le. Kicsit túlzásba vittem, az már tényleg ártalmas lehet, így vissza kellett vennem. 14 év elteltével ma már alig iszok alkoholt, ami lecsúszik, az ÉVI SZINTEN kb 6-7-8 sör, egy üveg bor, 1 üveg pezsgő.
2022. júl. 5. 00:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is így lettem alkesz (igaz én Dankót, La Fiestát, Fogatost és Pincemestert toltam), nem ajánlom a rendszeres fogyasztást - inkább egyszer igyál egy héten sokat mint többször keveset
2022. júl. 5. 01:14
 6/10 BeernPalesz válasza:

"hogy érezzem a pozitív hatását"

Az a baj, hogy így csak alkoholista leszel, mert eleinte lehet elég lesz 2dl, hogy elérd a kívánt hatást, de minél többet iszol annál többre lesz szükséged ehhez, te pedig észre sem veszed és már hopp, meg is ittad az egész üveggel.

Na de én nem kötekedek, ez a te saját döntésed.

Igazából van sokféle ami egész jó, én azt tanácsolom, hogy ha teheted akkor pincészetből szerezd be egyenesen. Egyébként a Duna-Tisza közi félédes nagyon finom.

2022. júl. 5. 01:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Alkoholista garantálom, hogy nem leszek. Apám az, és tudom hogyan lesz az valaki. Ha nem is minden nap, de minden másnap meginnék egy kisebb pohárral, és NEM az alkoholtartalma miatt. Elég stresszes szoktam lenni, egy esti relaxációnak fognám fel. Rengeteg ember képes megmaradni az 1 pohárnyi mennyiségnél, én is megfogok. Tehát mégegyszer a kérdés: Milyen jó minőségű vörösbort ajánlanátok erre a célra?
2022. júl. 5. 03:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyik mondatoddal cáfolod a másikat: nem al alkoholtartalom miatt, hanem stresszoldás miatt. Pont ez a probléma, hogy valaminek a kezelésére akarod inni. Ez szokott alkoholizmushoz vezetni, a többi mind magyarázkodás és önámítás.

Ha néha, az íze miatt megiszol 1-1 üveggel, azzal nincs baj. Ha minden nap ezzel lazítasz, mennyiségtől függetlenül az figyelmeztető jel.

Egyébként én a villányi borokat szeretem.

2022. júl. 5. 05:22
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem lehetne csak a kérdésre válaszolni? Ha az alkohollal akarnék lazítani töményt innék:D Biztos ismersz olyat aki nap végén 1 sört megiszik, most akkor abból is alkoholista lesz?:D
2022. júl. 5. 12:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, ismerek. Apukám pont így kezdte, májzsugorban halt meg 7 évvel ezelőtt 61 éves korában.
2022. júl. 5. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!