Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire van rendben az ha...

Mrbtm86 kérdése:

Mennyire van rendben az ha időszakos böjtöt mézzel ízesített zabkásával töröm meg?

Figyelt kérdés
Tehát az a kérdésem, hogy egy tál zabkása egy tk mézzel édesítve, fahéjjal ízesítve mennyire erőteljes és hirtelen vércukorszint emelkedést okoz. Azért fontos ez, mert ismereteim szerint időszakos böjt végeztével a étkezési ablakot érdemes olyan dolgokkal indítani,melyek lassan növelik a vércukor szintet. Tehát próbálok a GI-re figyelni az először bevitt ételeknél (meg amúgy is). Úgy láttam a méz GI-e nemolyan magas, a zabkása meg ok. Ezért merült fel bennem a kérdés. Köszönöm a segítséget előre is!

2022. jún. 23. 10:02
 1/7 anonim ***** válasza:
40%
Minek kell böjtölni főleg ha a szervezeted sem kívánja ezt híszen kívánod az ételt. Az ember nem mendve. Biológiailag ennek nem sok értelme van
2022. jún. 23. 12:08
 2/7 A kérdező kommentje:
A szervezetem nagyon is kívánja. Nagyon sok pozitív hatását figyeltem meg az időszakos böjtnek. Ezzel nincs gond. Ez egy elméleti részletkérdés, amit feltettem, mai arra vonatkozik, hogy vércukor szint változása szempontjából lehet-e így elkezdeni az étkezési szakaszt. Nem arról van szó, hogy rettenet módon kívánom, hogy egyek, de hát ugye lejár a böjtölős szakasz és jön x órás időszak, amelyben eszek. Ne haragudj, de szerintem nem biztos, hogy értetted a kérdést 100%-ban.
2022. jún. 23. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Napi böjtös kérdés. A kérdésre a válasz: tök mindegy. Ráadásul amennyiben nem vagy inzulinrezisztens, cukorbeteg, vagy egy adott élelmiszert nem magában fogyasztasz (pl. zabpelyhet tejjel/növényitejjel és mézzel), akkor a glikémiás indexnek a gyakorlatban semmilyen relevanciája nincs. Azért, mert az elmúlt években a női magazinokban és fitnesz blogokon felkapott lett a glikémiás index témája, attól még a valóságban egy egészséges egyénnél a gyakorlati étkezés során semmi jelentősége nincs. Ami sokkal fontosabb egy szénhidrát forrás esetében, az a mikrotápanyag- és a rosttartalom, továbbá a telítettségi index (GL), de ebbe bele se menjünk. Nyugodtan csináld úgy a böjtödet, ahogy akarod, pont semmi nem fog következni belőle. Az a lényeg, hogy te azt érezd közben, hogy működik.
2022. jún. 23. 13:28
 4/7 anonim ***** válasza:
18%

Ha neked a böjt pozitív változást hoz, akkor alapból viszont nem vagy jó állapotban, sőt. Ami ugyanis jó, azt nem kell megjavítani.

Aztán még azt a trutymót meg ráeszed, hát gratula.

2022. jún. 23. 20:32
 5/7 anonim ***** válasza:
38%
Az ember akkor sem mendve. A homonidák sosem böjtöltek. Teljesen természetellenes.
2022. jún. 23. 21:55
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Kiegyensúlyozottan kell táplálkozni, na annak aztán hosszútávon is nagyon sok pozitív hatását figyelhetnéd meg. A böjt csak a test kínzása, ha nem egészségügyi okok miatt és átmenetileg csak pár napig kényszerül rá valaki, akkor teljesen felesleges.
2022. jún. 24. 06:03
 7/7 anonim ***** válasza:
38%
Egyetértek a hatodikkal. De ez most olyan "trendi" dolog. :D
2022. jún. 24. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!