Házilag kurkumát borssal összekeverve használt valaki?
Léteznek kurkumakészítmények, aminek elvileg jó a felszívódása, de hosszú távon nekem erre nincs pénzem.
60 g őrölt bio kurkumát összekevertem 10 g őrölt bio feketeborssal, meg még adtam hozzá 8 g aszkorbinsavat, majd kb. 1 g-os adagokban zselatinkapszulába töltöttem. Azt olvastam, hogy a borsban olyan vegyületek vannak, amik nagyon sokat segítenek a kurkuma amúgy rossz felszívódásában.
Mi értelme volt kapszulába tölteni?
Húslevesbe, ragukban fel tudod használni, az ízületeidnek annyi, mint halottnak a csók.
"Olvastam, van ahol azt írják hogy kutatás bizonyítja, hogy a bors segíti a felszívódást, de van ahol ugyanabban a cikkben ellentmondanak egymásnak. "
Kérlek szépen linkeld be azokat a cikkeket, amiket olvastál, kíváncsi vagyok rájuk.
Egyébként én húsokra szoktam szórni, ugye befűszerezem és így a só, bors..stb. után szórok rá kurkumát, hagyom állni és utána sütöm ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!