Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ezek szerint mi okozhatja...

Ezek szerint mi okozhatja nálam a Binge Eatinget?

Figyelt kérdés

Hozzátartozik a történethez, hogy én introvertált ember vagyok ez egy picikét most kezd változni.

Megfigyeltem ezt a jelenséget:

1. Van valami programom a barátaimmal; elmegyünk mondjuk a plázába és ott vagyunk 1-2 órát. Se előtte, se utána eszembe nem jut a kaja.

2. Hazaérek a suliból/Egész nap itthon vagyok; tanulok/olvasok/nézek valamit. Hirtelen eszembe jut a hűtőszekrény tartalma és bezabálok. Utána a bűntudatom rendszerint az egész napomra rányomja a bélyegét.

Ez azt jelentené, ha több programom lenne az akár segíthetne a gyógyulásban?

2022. máj. 15. 10:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell fancy-skedni? Miért nem nevezed magyarul annak, ami, azaz zugevésnek (titokban zabálásnak), falási rohamoknak?
2022. máj. 15. 11:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy nem tudok mindent tökéletesen kifejezni mind a 2 anyanyelvemen:( Ez van.

Egyébként a médiában, de itt gyakorin is a "Binge Eating" kifejezést használják sokszor: eszembe sem jutott más. Egyébként a felhasználói szabályzatban kerek-perec ott áll hogy a k é r d é s r e válaszolj.

2022. máj. 15. 11:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok. Amikor van programom, nem szoktam bezabálni, tök jól eszek. Már én is észrevettem, hogy ha több programom van, kkor sokkal jobban megy az étkezés.

Illetve nekem pl olyan munkám van, hogy heti 2-3 alkalommal kell bejárnom az irodába, többi nap home office. Olyan napokon, amikor be kell járni, mindig tök jól eszik, amikor viszont home office-ban vagyok, akkor sokkal gyakrabban fordul elő, hogy bezabálok.

2023. febr. 13. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!