"Külön nem. Hányni vagy fosni szeretnél?"
Szerinted ha megeszel egy sós ételt, majd kicsivel később tejes italt iszol rá, akkor nem sós tej lesz a gyomrodban (is)? Annyira bírom ezeket a közhelyeket, amiknek semmi alapjuk és logikájuk nincsen...
" Annyira bírom ezeket a közhelyeket, amiknek semmi alapjuk és logikájuk nincsen..."
Tényleg nem logikus. Én hánytam tőle, a haverom meg fosott.
Gyerekkorunkban kipróbálunk pár ilyet. Pl. ketten megvettünk egy-egy nagy dinnyét, és befaltuk. Nekem semmi bajom nem lett azon kívül hogy rengeteget hugyoztam, a havert viszont mentővel kellett kórházba vinni, annyira rosszul volt és belázasodott.
Pl. nálad egy agyevő bektérium se okozna tünetet.
Kedves kérdező!
A só nélkülözhetetlen az ember számára, fiziológiai szempontból is. Szóval rossz? Nem. A túl sok, feleslegesen sok só, sózott élelmiszer rossz? Igen, lehet rossz, például vérnyomás és érrendszer szempontjából.
A tej mindent összevetve egy mikrotápanyagokban egészen gazdag élelmiszer. Szóval rossz? Nem. Ha napi szinten fogyaszunk tejet, pláne nagy mennyiségben, az okozhat problémákat, akár allergia, akár hormonális, akár koleszterin, akár emésztőrendszer szempontjából? Igen, előfordulhat.
Ez a táplálkozás dolog egy kicsit bonyolultabb szerkezet annál, mint hogy X élelmiszer jó, super food, Y élelmiszer rossz, hízlal. Persze a femina.hu cikkek szeretik lezülleszteni erre a szintre a dietetikát, de ezeket a portálokat el kell kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!