Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Covid óta fura ízek/szagok?

Covid óta fura ízek/szagok?

Figyelt kérdés

Egy éve voltam covidos, és mai napig nagyon sok ételnek szörnyű az íze/szaga. Régi kedvenc ételeimtől hányok.(paprika,paradicsom,uborka,hagyma,dinnye stb) Nem tudom már mit csináljak, megőrülök.

Esetleg van itt aki hasonló gonddal küszköd? Vagy esetleg valaki tudna valamilyen megoldást?

2022. márc. 9. 21:08
 1/5 anonim válasza:
100%
Nekem ugyanez volt, pár hónap és vissza fog állni minden. Remélhetőleg....nekem legalábbis visszaállt. Tudom milyen rossz most Neked, kitartást❤❤
2022. márc. 9. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Rengetegen küzdenek vele. Nincs gyógymód. Sokan a járvány eleje óta így vannak.
2022. márc. 9. 21:26
 3/5 anonim ***** válasza:

24.hu/kulfold/2021/02/03/koronavirus-szaglas-izleles-visszanyeres-modszere/

Egyébként javaslom olvasásra "A változó agy" című könyvet. Ha az agy egy területe sérül, képes átalakulni és kiváltani akár egy másikkal (területtel, nem másik aggyal... :D)

2022. márc. 9. 23:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azt hittem már egyedül vagyok.a környezetemben nagyon sokan covidosak voltak és csak én küzdök ezzel sajna:(
2022. márc. 9. 23:42
 5/5 anonim ***** válasza:

semmelweis egyetemen nyílt egy szaglásambulancia, ott tudnak segíteni. magyarországon az egyetlen hely ahol foglalkoznak iyelnnel. 5 hómapos várólista van, érdemes időpontot foglalni minél hamarabb. amitn a szaglás fullos, az ízlés is visszajön.

(egyébként nekem ugyanez, 20 novemberében voltam covidos, a paprikát hónapokig nem tudtam megenni, de fokozatosan hozzászoktattam magam. most a naranccsal küzdök, aminek számomra rohadt körte íze van. a gombának meg homok. húst is újra meg kellett szeretnem, azt erős fűszerezéssel skerült, majd fokozatosan elhagyva)

2022. márc. 10. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!