Covid óta fura ízek/szagok?
Egy éve voltam covidos, és mai napig nagyon sok ételnek szörnyű az íze/szaga. Régi kedvenc ételeimtől hányok.(paprika,paradicsom,uborka,hagyma,dinnye stb) Nem tudom már mit csináljak, megőrülök.
Esetleg van itt aki hasonló gonddal küszköd? Vagy esetleg valaki tudna valamilyen megoldást?
24.hu/kulfold/2021/02/03/koronavirus-szaglas-izleles-visszanyeres-modszere/
Egyébként javaslom olvasásra "A változó agy" című könyvet. Ha az agy egy területe sérül, képes átalakulni és kiváltani akár egy másikkal (területtel, nem másik aggyal... :D)
semmelweis egyetemen nyílt egy szaglásambulancia, ott tudnak segíteni. magyarországon az egyetlen hely ahol foglalkoznak iyelnnel. 5 hómapos várólista van, érdemes időpontot foglalni minél hamarabb. amitn a szaglás fullos, az ízlés is visszajön.
(egyébként nekem ugyanez, 20 novemberében voltam covidos, a paprikát hónapokig nem tudtam megenni, de fokozatosan hozzászoktattam magam. most a naranccsal küzdök, aminek számomra rohadt körte íze van. a gombának meg homok. húst is újra meg kellett szeretnem, azt erős fűszerezéssel skerült, majd fokozatosan elhagyva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!