Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kinek mi segített a gyomorsav-...

Kinek mi segített a gyomorsav-túltengés, reflux legyőzésében?

Figyelt kérdés
2010. szept. 12. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Változtattam étkezési szokásaimon. Többször eszem keveset. A fűszerezéssel csínján bánok. Nem eszek csípőset, paradicsomosat. Italként csak szénsavmentes ásványvizet iszok.
2010. szept. 12. 21:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is reflux gyanús vagyok, de még nem bizonyosodott be teljesen, hogy ez okozza e problémáimat .Még lehet hogy epe.Neked már biztos a reflux? Hogyan állapitották meg? Én az ultra hangon, és a laboron vagyok túl.Minden negatív.Szerdán megyek egy ismerős sebészhez, aki át akar "nyomkodni". A tükrözést nem hagyom.Kérlek irj.Köszönöm.
2010. szept. 13. 08:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Első nekifutásból próbáld ki szerintem az Oxidetox méregtelenítő étrend kiegészítőt. A nevével ellentétben, nem alkoholistáknak készült :) ellenben helyre állítja a sav-bázis egyensúlyt. Nézz utána a neten, hátha segít!
2010. szept. 14. 19:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Nálunk a párom refluxos, a tünetek stimmelnek (szétmart nyelőcső, gyomorégés, hajoláskor savas érzés stb.), gyomortükrözése is volt. Köszönöm a tippeket, megnézem!
2010. szept. 15. 08:00
 5/8 anonim ***** válasza:
nálam az a baj, h muszáj sokat ennem, mert ha 1-2 órát nem eszek, hihetetlenül éhgyomrom van és vmi mar szét... orvosnál voltam, adott savlekötőt, ha már nagyon rossz akkor beveszek egy szemet, attól jobb. emillan vagy mi a neve :)
2010. szept. 18. 19:23
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

19:11-es!

Nincs olyan, hogy méregtelenítés. És olyan sincs, hogy elsavasodik az ember. Mind a kettő átverés.

Kérdezőnek:

Nem gyógyszeres megoldások:

-kevesebb stressz

-szénsavas italok, kávé, alkohol mellőzése

-esti étkezések mérséklése

-emelt fejvégű fekhely

Gyógyszeres megoldások:

-savlekotők (Maalox, Rennie)

-hisztamin receptoron ható szerek (Ranitidin, Apo-Famotidin), a savtermelést kb. 50%-kal csökkentik

-protonpumpa-gátlók (Omeprasol, Lansoprasol)

Ha van Helicobacter pylori fertőzés, akkor annak kiirtása antibiotikum-kombinációval.

Ha rekeszsérv miatt van a reflux, akkor akár az anti-reflux műtét is szóba jön.

végzős orvostanhallgató

2010. szept. 18. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Az egyik rokonom épp most ment egy műtéti beavatkozásra. Valami gyűrűt raknak neki a gyomorszáj?-ra. Hát majd meglátjuk.
2010. szept. 18. 20:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt, aztán gyomortükrözéssel megállapították, hogy nyombélfekély, melyet egy Helico nevű baktérium okozott. Abból kikezeltek három hónap alatt, 20 évvel ezelőtt. Azelőtt már szinte csak sóskrumplit ettem, ma meg már a vasszöget is megeszem:) Szóval jobb, ha kivizsgáltatod, szerintem.Gyógyulást!
2010. szept. 18. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!