Miért nincs étvágyam?
Figyelt kérdés
Aggasztó problémával küzdök évek óta már. Viszont mostanra már igazán zavar. 25 éves fiatalember vagyok, 180 centi, magas és alig alig 60 kg. Egyszerűen zavar a soványságom, még inkább az hogy egyáltalán nincs étvágyam. Aktív munkát végzek nap mint nap. Nem az a tipikus fizikai, de egész nap mozgásban kell lennem. Meglepően keveset eszek, és nem értem hogy miért. Egyszerűen nem kívánom a rendes ennivalót. Édes szájú révén az édesség, csoki és egyéb ilyen hülyeségek lecsúsznak gond nélkül. De normális ebéd, vacsora alig. Sajnos a dohányzás is jelen van, igaz nem tartom magam láncdohányosnak. Folyadék is nagyon kevés megy le a torkomon,nem vagyok szomjas úgy érzem soha. Fél liter egy 8-10 órás munkanapon csoda ha elfogy. Laboreredményem rendben, más egyéb betegségem nincs. Gyógyszert nem szedek. Hogyan tudnék hízni, ez az elsődleges, és hogy normálisan tudjak étkezni?2022. febr. 17. 19:43
1/2 anonim válasza:
Nem mindenki nagy étvágyú, amivel alapból nincs gond, de nálad a rendszertelen étkezés, dohányzás és az, hogy amit beviszel azt jó eséllyel le is mozgod, nem segíti elő a hízást.
Nem feltétlenül kell radikálisan életmódot változtatni, inkább a bevitt mennyiség minőségére figyelj oda, hogy megfelelő tápanyagokkal lásd el a tested. Az édesség értelemszerűen nem ide tartozik.
A folyadék pedig főleg nem akarat kérdése, ebből legalább 2, de inkább 3 liter naponta, aminek nagyrésze víz legyen. Erre tudatosan kell odafigyelni, ne csak akkor igyál, amikor épp megszomjazol. Rengeteget párologtat a tested, hát ha még 8-10 órát mozgásban vagy.
2/2 anonim válasza:
Én is voltam így kb. 1 éve és nagyon nagyon lefogytam. D-vitamint szedtem ha voltam napközelbe ha nem( ilyen bogyósat).Úgynevezett ételkiegészítőt. Nekem a d-vitamintól jött meg az étvágyam. Remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!