Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nincs étvágyam?

Miért nincs étvágyam?

Figyelt kérdés
Aggasztó problémával küzdök évek óta már. Viszont mostanra már igazán zavar. 25 éves fiatalember vagyok, 180 centi, magas és alig alig 60 kg. Egyszerűen zavar a soványságom, még inkább az hogy egyáltalán nincs étvágyam. Aktív munkát végzek nap mint nap. Nem az a tipikus fizikai, de egész nap mozgásban kell lennem. Meglepően keveset eszek, és nem értem hogy miért. Egyszerűen nem kívánom a rendes ennivalót. Édes szájú révén az édesség, csoki és egyéb ilyen hülyeségek lecsúsznak gond nélkül. De normális ebéd, vacsora alig. Sajnos a dohányzás is jelen van, igaz nem tartom magam láncdohányosnak. Folyadék is nagyon kevés megy le a torkomon,nem vagyok szomjas úgy érzem soha. Fél liter egy 8-10 órás munkanapon csoda ha elfogy. Laboreredményem rendben, más egyéb betegségem nincs. Gyógyszert nem szedek. Hogyan tudnék hízni, ez az elsődleges, és hogy normálisan tudjak étkezni?
2022. febr. 17. 19:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem mindenki nagy étvágyú, amivel alapból nincs gond, de nálad a rendszertelen étkezés, dohányzás és az, hogy amit beviszel azt jó eséllyel le is mozgod, nem segíti elő a hízást.

Nem feltétlenül kell radikálisan életmódot változtatni, inkább a bevitt mennyiség minőségére figyelj oda, hogy megfelelő tápanyagokkal lásd el a tested. Az édesség értelemszerűen nem ide tartozik.

A folyadék pedig főleg nem akarat kérdése, ebből legalább 2, de inkább 3 liter naponta, aminek nagyrésze víz legyen. Erre tudatosan kell odafigyelni, ne csak akkor igyál, amikor épp megszomjazol. Rengeteget párologtat a tested, hát ha még 8-10 órát mozgásban vagy.

2022. febr. 17. 20:11
 2/2 anonim válasza:
Én is voltam így kb. 1 éve és nagyon nagyon lefogytam. D-vitamint szedtem ha voltam napközelbe ha nem( ilyen bogyósat).Úgynevezett ételkiegészítőt. Nekem a d-vitamintól jött meg az étvágyam. Remélem tudtam segíteni:)
2022. febr. 20. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!