Ezt most jól értelmezem?
Figyelt kérdés
orvosi tanácsra áttértem light vajra/margarinra és most összehasonlítottam a tápértéki listát.
van a Liga ennek ezek a értékei 100g termékben:
180 kcl
20 gramm zsír
telített zsírsav 6 gramm
szénhidrát <0,5
aztán vettem egy flór lightot annak ezek:
250 kcl
zsír 28 gramm
telített zsírsavak: 5,6
1X telített zsírsavak: 12gramm
szénhidrát: <0,5
most jól értelmezem, hogy a nem light ként árult liga sokkal inkább lenne nevezhető light nak mint a flóra light?
2021. nov. 29. 15:56
1/3 anonim válasza:
Legjobb lenne, ha leállnál a margarinnal, nem egy természetes táplálék.
2/3 A kérdező kommentje:
Elhagyni nem fogom mert szeretni szeretem.
2021. nov. 29. 16:08
3/3 anonim válasza:
Legjobb lenne abbahagyni az ilyen megrekedt urbán legendák támogatását, hogy a margarin vagy margarinos vajkrém káros. Alapvetően úgy indult, hogy egészségesebb vajkrémet állítsanak össze növényi alapokból és tejből egyaránt. Valóban volt egy egészségtelenül hidrogénező és teljesen tejmentesítő korszak, de az élelmiszerfelügyelet óta a legtöbb visszatért jobb kerékvágásba. Szerintem egy fele-fele margarinos teavaj vagy joghurtos krém pontosan egészségesebb is a 80% feletti zsiradéknál. Ezt már konkrétan tanítják is élelmiszeripari tanfolyamokon, hogy óriási hülyeség az egész. De emberek még mindig képesek ökörséget terjeszteni. Szerintem a legjobb igazából felváltva fogyasztani teavajat és margarint is, én így csinálom. Pl. párizsihoz és sajthoz csak vegyített margarin szimpi nekem, mert teavajjal már túl sok az állati származék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!