Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek, ha valaki kevés...

Szerintetek, ha valaki kevés vizet iszik, pótolható más folyadékkal?

Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem a vizen van a hagnúly hanem a bevitt folyadékon. HA az elegendő akkor ok.
2010. szept. 2. 21:31
 2/10 anonim válasza:
Így van. De a folyadék például lehet leves, főzelék és hasonlók formájában is. Az is beleszámít.
2010. szept. 2. 21:34
 3/10 anonim ***** válasza:
16%
mivan?: DDDDDDD
2010. szept. 2. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát nem akarok senkit kiábrándítani, de én úgy tudom, (tudományos értekezésben olvastam), hogy a tiszta vizet semmi sem pótolja. Az összes olyan ital, ami nem tiszta víz, annyi szárazanyagot tartalmaz feloldva a vízben, hogy a szervezet a víztartalmát pont el is használja a szárazanyagtartalom feldolgozására.
2010. szept. 2. 21:40
 5/10 anonim válasza:

Kedves 21:40!

Ha valaki egyáltalán nem iszik, akkor igaz. De a napi folyadékbevitel nem CSAK a vízről szól...

2010. szept. 2. 21:56
 6/10 A kérdező kommentje:

21/40 - s válaszra vártam ,szomorú ,hogy nem tudjátok,de annak van igaza aki azt írta hogy a vizet semmi nem pótolja .! A mennyiséget lehet növelni mássafolyadékkal,de nem található meg az az ásványi anyag, és nyomelem ,amire a szervezetnek nagy szüksége van , Kalcium: erősíti a csontokat, illetve segít egészségünk megőrzésében.

Magnézium: hatással van az idegrendszerünkre. Hiánya fáradékonyságot, a szellemi teljesítőképesség csökkenését okozza.

Klorid: fémekkel alkotott sói, például a nátrium-klorid a gyomorsav képződéséhez és a különböző enzimek aktiválásához nélkülözhetetlenek.

Vas: életfontosságú elem, a hemoglobin és az enzimek alkotó része. Hiánya fáradtságot, levertséget, koncentrá ciózavarokat okozhat.

Szulfát: segíti a gyomorműködést, magas koncentráció esetén (500-600 mg/l fölött) már hashajtó hatású.

Fluorid: nagy szerepe van a fogak egészségének megőrzésében.

Nátrium: testnedvekben található. Fontos a szerepe a ke ringés szabályozásában ,üdv remélem nem bántottam meg senkit válaszommal ,és köszönöm igaz válaszaitokat üdvZsóka

2010. szept. 2. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Zsóka ha ilyen okos vagy minek kérded.

egyébként meg azt is nézd meg, ohgy pl a vasból amit a vasda vizzel megiszol mi és hogyna hasznosul

tény, hogy az élez alapja a víz... de a napi 2-2.5 l szükséges folyadék mennyisdég nem csak és kiázrólag vízből áll. Az a jó ha ebből a mennyiségből minnél több víz.. de ebben benne van a napi kávé, tej, és a leves is ( bár ez is vizből van főleg) illetve egyéb folyákony állagú termék.

2010. szept. 3. 09:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Úgy tudom hogy például a görögdinnye nagyo jó folyadékpótló!!!!A sok szeszes ital viszont elveszi a vizet.Ezt tapasztalatból is mondom!!!!
2010. szept. 3. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Az alkohol vízelvonó, ha iszol, akkor még több folyadékot kell bevinni.
2010. szept. 3. 18:41
 10/10 A kérdező kommentje:
09/20 kedves válaszolónak válaszolom ,igen én ilyen okos vagyok,mert ez az oldal, nem hülyék gyülekezete !De tudd ,hogy itt mindenki egymástól kérdez és válaszol ,okos dolgokat ,és egymástól lehet tanulni ,és nem kritizálni kell egymást ,hanem válaszolni ,igaz válaszokat,ugye te se tudsz repülőt vezetni ?,mert minden ember mindent nem tudhat, és jó olyan emberekkel ,levelezni ,akik értékelik a másik tudását ,igen én szeretem az embereket és értékelem a tudásukat, ezért segítek amibe csak tudok,te is ezt tedd ,és akkor köszönö levelet kapsz ,ja és én a nevem is ide merem írni .üdv Zsóka
2010. szept. 9. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!