Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehetséges, hogy evészavar...

Lehetséges, hogy evészavar kezd kialakulni nálam?

Figyelt kérdés

Kb. egy hónapja, hogy kezdődött nálam ez az egész. Bűntudat evés után, tükörben ellenőrizgetni hasamat, méregetni magam, kalóriákat számlálgatom..

Egyszerűen annyira hü.lyén érzem magam, hogy én jóval többet eszek a tesómnál, hogy ő neki mindig mondogatják, hogy milyen kis vékonyka meg nemtudommi’.

Én max olyat kaptam, hogy milyen vastag a bokája.

(Így van, de ez genetika, ugyanis anyukámnak is jó vastag.) viszont nekem sosem mondták, hogy hú mennyit fogytál (hisz le adtam 4kg-t)

A családba mindig én vagyok az aki miatt “há’ már megint elfogyott a kenyér, ezt nem hiszem el” “üres a hűtő már megint, le kéne menni a boltba” és a többi.

A tesóm sosem reggelizik, én igen, és elgondolkoztam, hogy én nekem minek, amúgyis én vagyok a fat a családban.

Ma pl. beismerem rengeteget ettem, sok csokit is, hogy őszinte legyek és rettenetesen bűntudat gyötör.

Nemrég megettem még 3 puffasztott rizst 1 paprikával és megkérdeztem a tesómat, hogy ő mit eszik vacsira.

Naná, hogy ő azt válaszolta, hogy: “én ma már nem eszek, csomót ettem ma”

Holott evett ebédet és egy sandwichet.

Akkor én mégis mennyit ettem, ha ez soknak számít? Rengeteget?..

Holnapra csak ebédet tervezek enni meg teát inni, hogy ezáltal "egyensúlyba" hozzam a mai binge napomat.

Meg van sokszor, hogy vékony lányokról kezdek el képeket nézegetni.

Vagy amikor éhes vagyok, mukbangeket szoktam nézni illetve kajás képeket.

Mert ha már én nem ehetek legalább nézni nézhetem.

16,5L/167cm/52,5 jelenleg.

cél: 48,5kg

Bocsánat, hogy összevisszaság de annyira felvagyok dúlva, hogy nem bírok fogalmazni sem:/

2021. szept. 30. 19:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem te is tudod a kérdésre a választ, én azt javaslom, hogy minél előbb próbálj szakembertől segítséget kérni (mondd el ezeket a dolgokat az iskolai védőnőnek vagy háziorvosodnak), akik majd elirányítanak a megfelelő helyre. Klinikai szakpszichológus segítségére van szükséged. Tényleg fontos, hogy ne fajuljanak tovább ezek a dolgok, mert hidd el nagyon szar vége lehet (én is evészavarból gyógyulok éppen...).

És még valami: ne hasonlítgasd máséhoz az ételadagjaidat. Más a tesód, a szüleid meg a te testének a működése, anyagcseréje, energiaigénye, és ez tök normális. Nincs rendben, ha valaki csak úgy szkippeli az érkezéseket, mint a tesód, igenis szükséges reggelizni. Ugyanígy vacsorázni is, bármennyit is ettél ebédre.

2021. szept. 30. 19:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem csak neked van evészavarod, hanem a tesódnak is. Egyáltalán nem egészséges, hogy nem reggelizik, nem vacsorázik, és egész nap csak ebédet meg egy szendvicset eszik...

Persze nem azt mondom, hogy egészséges, ha csokival tömöd magad rendes kaja helyett, de egy nap 3-5x kellene enni (normál adagokat, tápanyagdús ételekből) ahhoz, hogy rendesen működjön a szervezeted, emésztésed stb.

Szerintem iszonyú toxikus családod van. Mi az, hogy beszólnak, amiért eszel?!?! Inkább azzal kellene foglalkozniuk, hogy a tesód miért éhezteti magát, és miért alakultak ki nálad is testképzavarok!! Az eszem megáll, milyen szülők vannak.

167 cm-hez az 52,5 kg konkrétan az ALSÓ határa körül van annak a súlynak, ami még egészséges. Ne éheztesd magad, mert csak szétcseszed a szervezetedet (és ez nem vicc és nem túlzás, tényleg komoly bajod lehet ebből).

2021. okt. 8. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!