Hasmenéses betegség után mit egyek vagy szedjek, hogy a beleim ne legyenek gyorsak?
Figyelt kérdés
Egy hétig volt hasmenésem és antibiotikumot is szedtem, most már rendesen eszek, de a sűrű székelésem miatt még nem tudok dolgozni. Mit egyek, vagy szedjek, hogy ne kelljen egy nap 4-szer nagy wc-re mennem, hanem legalább csak kétszer kelljen és visszatudjam tartani hazáig. A betegség alatt annyi hasmenésem volt, hogy sokáig még szagtalan volt a székletem és gyakorlatilag a beleimben nem volt emésztés. Mostanra már puha a székletem, mint a macska széklete, de az zavar, hogy naponta 4-szer is el kell mennem wc-re mert elkezd görcsölni a hasam. Erre mit szedjek, hogy legalább dolgozni eltudjak menni?2021. aug. 30. 16:20
1/5 anonim válasza:
Az Imodium kapszula megállítja a hasmenést, de lehet, hogy neked most jobb lenne a Bolus adstringens tabletta.
2/5 A kérdező kommentje:
Széntabletta az erre jó?
2021. aug. 30. 17:25
3/5 anonim válasza:
Igen, teljesen, csak ne egy szemet vegyél be belőle, mert az átlag ovis adag is 3 szem az aktív szénből:
3 x 5-6 szem kellene és tudd, hogy a székleted fekete lesz tőle.
4/5 anonim válasza:
Jut eszembe: az antibiotikumos kúra miatt kellene egy probiotikumos kúra is, ami a bélflórádat helyre teszi! Ez fontos!
5/5 anonim válasza:
Orvosod nem oktatott ki ? Egyáltalán mi okozta a hasmenést, kiderült ?
Főtt krumpli sózva. Száraz háztartási keksz. Sok folyadék, pl. fekete, csersavas tea. Cukrok, zsírok fehérjék mellőzve. Reszelt alma, reszelt sárgarépa. Pár nap ilyen étrend után fokozatosan lehet visszatérni a normál táplálkozásra. Probiotikum alkalmazásával is óvatosan kell eljárni, mert olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek gázokkal teli béltartalmat eredményeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!