Milyen következményei lesznek, és mikor, ha egy gluténérzékeny ember ugyanúgy fogyaszt glutént, mint bárki más?
Bélperforáció de akár rákos elváltozás is kialakulhat - ez a hosszú távú és súlyos végeredmény.
Nekem: puffadás volt, fájdalmak, vérszegénység, ingerlékenység, görcsös hasmenés (de szülés-szinten fáj), és végül fogyás, mert hogy nincs felszívódás már... 20 kg mínusz :(
Ja, és nyugi, én kb 22 éves koromtól vagyok az (akkor kezdődtek az enyhe "csak puffadok"-tünetek, semmi más).
31 évesen már meghaltam a fájdalmaktól és akkor mentem le 38? kg-ig de rettentően gyorsan. Hiába ettem, csak fogytam és jó, vizsgáltassunk. Hoppá, glutén.
Nekem kb 25 éve vannak megfoghatatlan izületi panaszaim. Soha nem jöttek rá, miért van. 1,5 éve kialakult a neuropathia is, ez annyit jelent, hogy iszonyatosan ég a lábad, normál fájdalomcsillapító semmit nem ér rá. 9 hónapja kiderült a cöliákia, addig keresték az okot. Közben fogytam 8 kg-t (felszívódás is rossz az autoimmun folyamatok miatt) Azóta diétázom, most egy kicsit jobb már.
Biztos, hogy meg akarod várni, amíg nehezen csillapítható fájdalmaid lesznek?! Ha végre tudod, hogy mi az ok, legyen eszed, diétázz! Nagyon finom dolgok kaphatóak, nem kell papírízű étkeket enni. 20 ezer Ft-os kenyérsütővel magam sütöm a kenyeret, senki meg nem mondaná, hogy nem búzából van. Minden rántás rizsliszttel készül, az sem érezhető a levesekben, főzelékekben. Igen, valóban drágább gluténmentesen étkezni. De ha én 25 éve tudom, hogy ez a baj, és diétázok, soha nem alakul ki a neuropathia és az izületeim se fájtak volna (azok legalább már nem fájnak). A gyógyszerek is sok pénzbe kerülnek!
#5, ez nem játék, nem kedvenc kaja kérdés.
Az előttem válaszolók jól írják, nincs értelme glutént enned, csak mert szereted azt a kaját, ha súlyos következményei is lehetnek.
Egyébként meg, az egyik régi barátnőm glutén vagy laktóz érzékeny volt, már nem tudom, és volt, hogy suliba jobb kaját kapott meg evett szünetekbe mint mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!