Miért vagyok állandóan éhes?
Figyelt kérdés
Napközben kb 2 óránként éhes vagyok, most reggel 5-kor is már megint, pedig este 8-9 között ettem egy egész gyros tálat meg protein shaket, edzés után voltam. Nagyon idegesítő már ez a folytonos éhségérzet, mi okozhatja?2021. júl. 29. 05:09
1/9 anonim válasza:
- Sok diétás üdítő
- Gyógyszermellékhatás
- Pajzsmirigy túlműködés
- Rossz étrend
- Stressz
- Kialvatlanság
- Alacsony vércukor
- Cukorbetegség
- Lehetséges terhesség
2/9 A kérdező kommentje:
Ezek közül a cukorbetegség jöhet szóba, bár az éhgyomri cukrom jó. Inzulin talán?
2021. júl. 29. 06:21
3/9 anonim válasza:
4/9 A kérdező kommentje:
Vékonynak vékony vagyok, de mindig az voltam(most edzéssel már híztam kicsit). Napi kb 3 liter vizet iszok most a melegben, szerintem ez normális. Pisilni sem járkálok szerintem többet az átlagnál, napi talán 5x szoktam. Meg cukorbetegségnél már az éhgyomri érték is magas lenne, nem? Nekem az mindig 6 alatt van.
2021. júl. 29. 06:29
5/9 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy csak túl sokat edzel.
Ha majd leállsz egyszer az edzéssel, arra ügyelj, hogy az étvágyad nem fog csökkenni, főleg, ha nem figyelsz rá.
Ha nagyon nyugtalanít a túlzott éhség, még mindig kérhetsz egy labor vizsgálatot a körzetidtől.
6/9 A kérdező kommentje:
Nem edzek túl sokat, heti 3. Meg amikor nem edzettem akkor is ez volt :/ Lehet akkor nézetek egy terheléses cukrot meg inzulint. Köszi a válaszokat!
2021. júl. 29. 09:10
7/9 Senior Séf válasza:
Ennek nagyon inzulinrezisztencia szaga van. Ha még az alvással is hadilábon állsz, akkor az oka is nyilvánvaló lesz.
8/9 A kérdező kommentje:
Igazából azt vettem észre, hogy ha semmi dolgom, akkor folyton éhes vagyok. Ha egész nap jövök-megyek, elfoglalt vagyok, akkor nem. Lehet csak az unalom miatt vagyok éhes? Ilyen létezhet?😀
2021. júl. 31. 20:29
9/9 anonim válasza:
Igen, létezhet. Sőt az is, hogy valami hiányérzeted van, és azt kompenzálod evéssel. De azért a dokit ne hagyd ki, meg a labort... már csak amiatt, hogy ki lehetne zárni: betegség okozza-e, vagy valami lelki problémádtól van nálad, ami így mutatkozik meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!