Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért túlsúlyos valaki?

Miért túlsúlyos valaki?

Figyelt kérdés
A kérdés úgy jutott eszembe, hogy egy munkatársammal beszélgettem, elmondta, hogy a járvány alatt 140 kilóra hízott, és irigyli azokat, akik jó alakkal vannak megáldva és nem híznak folyamatosan, bármit megadna, hogy lefogyjon, de bármit csinál, nem megy. Kicsit abszurd és egyben szomorú is volt, hogy miközben beszélgettünk, az asztalán láttam egy bontott tábla csokit, egy üvegben cukorkát, és akkor hozott föl a büféből egy szendvicset gyümölcsjoghurttal és Sobi narancslével. Sokaktól hallani, hogy a genetika... persze, nyilván, de ha valaki napi 1500-1800 kalóriát visz be, akkor kizártnak tartom, hogy nem fogy le, hiszen a szükséges pluszt a szervezet az elraktározott zsír felhasználásával fogja fedezni.
2021. júl. 16. 08:31
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Ha ennek egyetlen (vagy kevés) oka lenne, akkor már rég megoldották volna. Annyi biztos, hogy eleve van valami alkati-genetikai adottság (aminek nyilván hormonális összetevői is vannak). Aztán az öregedéssel együtt megbomlik az az egyensúly, ami korábban volt jellemző a szervezetre (pl. cukorbetegség alakul ki). Tapasztalatom szerint a kevés elfoglaltság, az agy sokoldalú leterhelésének hiánya, az ingerszegénység, az unalom során megnő az önmagunkra figyelés és a valódi tevékenység iránti vágy éhségérzetként lép fel, az evéssel együttjáró tevékenység, szájmozgás stb. helyettesíti a valódi tevékenységet, aminek során persze megnő a vércukor szint és kellemes kábultság lép fel.
2021. júl. 16. 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:
55%

Hazánk Európa legelhízottabb országa évek óta, és nem azért, mert annyi hormonproblémás, vagy egyéb más betegség miatt híztak volna meg az emberek, hanem az egészségtelen mozgásszegény életmód miatt.

Van, aki pszichésen stresszevővé válik, szeretetéhségét is zabálásba folytja, ahelyett, hogy lemenne futni vagy úszni.

A betegség miatti hízás és fogyás mindig külön kategóriát képvisel, viszont ők alkotják a kisebb százalékét a túlsúlyosoknak. A pajzsmirigyes problémát is lehet kordában tartani megfelelő étrenddel, amiben egy dietetikus is segít.

Kérdező, a munkatársad tipikus zabáló, és csak a kifogásokat keresi, és irigyli a vékonyakat. Az ilyeneket nem kell sajnálni. Mondhatod neki azt legközelebb, hogy cukros, egészségtelen vacok helyett inkább igyon csak vizet és ne egyen nasikat, mert akkor nem fog hízni.

2021. júl. 16. 09:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Általánosítani kár, bár néha olvasd el, mi van ráírva egyes termékekre. Sok zsír, cukor...

Én pl. PM alulműködéssel születtem valószínűleg, senki nem tudta 22 éves koromig. Addig híztam 110ig. Lefogytam 83-ra.

Aztán visszafelé jött minden. Most IR+PCOS+SIBO+reflux+pm alulműködés van.

Ezekkel pl nehéz. A PCOS szerintem már tinknek is megvolt a tünetek alapján.

Ezek nehezítő tényezők, de a legrosszabb a rossz minőségű étel.

2021. júl. 16. 12:07
 4/7 anonim ***** válasza:
És mit mondott arra, hogy nem lát-e összefüggést a hízása és aközött, hogy most is ételkiállítás van az asztalán?
2021. júl. 16. 21:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem kérdeztem rá.
2021. júl. 17. 08:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem kérdeztél rá...és ezek után nekünk kéne tudni, hogy ez rendben van-e nála?
2021. júl. 17. 11:41
 7/7 anonim ***** válasza:
A leírásban leírtad, hogy miért túlsúlyos az ismerősöd. Na a többiek is emiatt.
2021. júl. 19. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!