Gasztroenterológus ezt ajánlotta, de nem vált be?
Székletrendezésre ajánlotta a Mucofalc-ot, de sajnos nem vált be. A táplálkozásra figyelek, sajnos nagyon lassú az emésztésem. Ez a mucofalc iszonyatos görcsöket okoz, ráadásul nem reggelre jön a hatása, hanem valamikor délután.
Kinek volt ilyen nehéz a 'nagydolga'? Hashajtó, székletlazító használatakor miért nem a várt 6-8 óra múlva fejti ki hatását, miért csak 18-20 óra múlva? Ezzel tudott kezdeni valamit az orvos?
Augusztus végére van újabb időpontom. Addig keresek valamit.
A rendszeres mozgás sokat segít.
Hány éves vagy ? Hashajtó pl. Guttalax mennyi idő
alatt hat ?
29 vagyok. Guttalaxot is próbáltam, este, de másnap délután jött a hatása :(
Előfordult, előbb hatottak ezek a szerek, de soha nem reggel, inkább délelőtt folyamán, 10-11 körül.
Ebben a korban még nem lassul annyira az anyagcsere.
Pajzsmirigyed rendben ?
Nekem jóval később (50 körül)voltak hasonló problémáim.
Általában a glutén "problémák" hasmenést okoznak.
Véletlenül jöttem rá:nekem szorulást.Azóta kerülöm a gluténtartalmú
ételeket, egész jól rendeződött nálam a dolog.
Meg kéne próbálkoznod másik orvossal. Az okát kéne kideríteni
miért van ez nálad, nem igazán megoldás az állandó gyógyszer
ilyen fiatalon.
Köszönöm, én is így gondolom, hogy nem kéne a szervezetem rászoktatni, mert elpetyhüdnek az izmok, és később már önállóan nem fogok tudni nagywc-zni. Pajzsmirigyem alulműködik, szedek rá gyógyszert.
Csak kíváncsi voltam, van e tapasztalat, hogy miért így hat rám a hashajtó gyógyszer. Glutént nem eszek mert fáj a hasam tőle, de negatív lett a gluténtesztem. Azt mondta az orvos, ha nyár végéig nem rendeződik, akkor megtükröz. Ezt szeretném elkerülni.
Lehet másik orvost keresek, mert a mostani a koromra hivatkozva nem igazán vesz komolyan. De nekem már nagyon kellemetlen, hogy nem tudok napokig wc-zni, a hasam meg akkora, mintha 6 hónapos terhes lennék.
6/6-nak.Igen, mindenkinek ki kell kísérleteznie,nála
mi válik be.Az orvos is csak "beles" alul-felül és ha
nem talál semmit, elkezd kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!