Mitől van, hogy kevés ételtől is nagyon tele leszek, vagy pedig rosszul?
Mivel az alakommal én nagyon nem vagyok megelégedve betartottam azt, hogy 3x étkezem egy nap...
de egy idő után ez ment egyre lefelé és volt, hogy csak 1x és ez mostmár állandó lett. Eszek egy negyed tányérnyi ételt és jól lakom vagy rosszul leszek esetleg mindkettő. Nem tudom, hogy ez azért van-e mert nem táplálkozom rendesen, vagy valami más lehet-e. Szóval itt rákérdezek, hátha valaki tud érthető választ adni, vagy amivel képes segíteni.
(Másfél hét alatt ezzel le ment 3 kiló, és nem érzem úgy hogy ennek ilyen gyorsan kellene történnie)
Esetleges válaszokat, köszönöm:)
Mivel egyre kevesebbet eszel így a gyomrod is hozzászokott ehhez, és nem képes annyi ételt befogadni. Emiatt a régen megszokott mennyiségű étel is megterheli a gyomrod.
De ha ez esetleg nem tetszik, akkor szépen lassan kezdj el egyre többet enni.
Első körben, ha nem is vagy megelégedve az alakoddal, ennyire drasztikusan nem szabad csökkenteni a kalóriabevitelt. Ez annyira kevés tápanyag, hogy hosszútávon hiánybetegségekhez vezet, vagy konkrétan hirtelen eszméletvesztéshez. Az agyműködéshez is kell kaja, nem csak a testhez.
Az utóbbi időben egyre kevesebbet ettél, ezért a gyomrod alkalmazkodott, kevesebb étel fér most bele, mint korábban, de ez nem egészséges. Vesztettél 3 kilót, mert a tested elkezdte felélni a tartalékait. De ez Nem beszélve arról, hogy ezután nagyon lehet hízni, mert pánikszerűen tartalékolni kezd a test.
Lassan térj vissza a napi három étkezésre, és akkor nem lesz nagyobb problémád ebből.
Egyébként pedig dietetikushoz tudsz ezzel fordulni, aki segít neked egy egészséges diéta összeállításában. De azt tartani kell, kevesebb étkezés semmiképp nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!