Darált húsból,csináltam jó zsíros ragut,meddig áll el hűtő nélkül a spájzban ?
Figyelt kérdés
3-napig ?2021. jún. 8. 16:22
1/7 anonim válasza:
Ilyen melegben biztos nem. Miért nem akarod betenni hűtőbe?
2/7 anonim válasza:
Vacsorára még jó lesz, reggelire már necces.
3/7 anonim válasza:
ha sokáig főzted, akkor talán 1 napot kibír, de elég meleg van már...
4/7 A kérdező kommentje:
De a zsír lezárja a levegőtől . Mikor már kihűl . És ugyebár amin zsír van az nem romlik meg .
2021. jún. 8. 20:07
5/7 anonim válasza:
Nem a levegőtől romlik meg, hanem a benne levő élővilágtól.
A mikroorganizmusok szaporodása annál gyorsabb, minél melegebb az étel.
Mivel a szaporodásuk exponenciális, nagyon számít az is, mennyire csírátlanítottad főzeskor. Egy 4 órán át főzött marhapörkölt jóval tovább bírja, mint egy éppen átrottyantott akármi.
Húsokat lehet tartósítani zsírban lesütve, de azokat szintén sokáig kell sütni, majd hagyni, hogy a zsír rádermedjen. Egy 20 perc alatt összedobott darálthúsos cucc más kategória.
6/7 A kérdező kommentje:
5-őd azt, írod a benne lévő élővilágtól romlik ? Akkor ha zsír van a tetején akkor miért nem romlik meg ?
2021. jún. 8. 20:53
7/7 anonim válasza:
mert a levegőben szálló gombák és baktériumok úgy nehezebben jutnak el a húsba.
de ami már benne van, az benne van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!