Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan váltsak életmódot, ha...

Hogyan váltsak életmódot, ha lelki okok miatt eszem? Dietetikushoz hogy lehet eljutni?

Figyelt kérdés

Étkezésem: Nem eszek fehérkenyeret, alig eszek cukrot még ne tudtam kivonni az étrendemből, teljes kiőrlésű dolgokat viszont fogyasztok, illetve tejet a kávéhoz, Igyekszem sok zöldséget enni, de nagyon puffadok tőlük. Gyümölcsöt nem eszek. Néha eszek tojást. Heti 5x biztosan. Húst nem igazán fogyasztok.

Lelki dolgok: Járok pszichológushoz, de erről, és sokszor másról sem tudok vele beszélni, felhoz egy témát és beszél és beszél. A szomorúság és az egyedüllét miatt eszem sokat. Van ebből kiút? (Amiatt ehetek többet mert meg fog jönni?) Nem tudom hány kiló vagyok. 5-6 kg plusz biztos van.

Ki mit szokott enni? Kinek hogyan sikerült életmódot váltania, tudom olvassak a neten ott minden van, de én személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

2021. máj. 30. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Gondolkoztál másik pszichológuson?
2021. máj. 30. 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Amiatt is ehetsz többet, mert meg fog jönni, és jól látod, előbb a lelki terheket kell letenni. Ha nem haladsz a mostani pszichológussal, akkor váltsál.
2021. máj. 30. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Van kiút... A kérdésedben van a válaszod. Lelki okok miatt eszel, amit egy pszichológus rendbe tudna tenni. Beszélj róla a pszichológusnak vagy keress egy másik szakembert.

A dietetikus az égvilágon semmit sem tud kezdeni veled. Lelki problémáid vannak, amik érzelmi evéshez vezettek.

2021. máj. 30. 19:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmedbe az Orthorexia (Renee McGregor) című könyvet...
2021. máj. 31. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!