Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A sima zabpelyhet ehetem tejjel?

A sima zabpelyhet ehetem tejjel?

Figyelt kérdés

Próbálok több rostot bevinni táplálkozással mint eddig(eddig kb alig vittem be és ez nagyon kikezdi a gyomrom,állandóan szaladgálok a wc-re).

Naponta 2-3 alma,hajnali 4kor(akkor kelek meló miatt) csokis zabkása,kb 15óra fele főtt étel+bio rost tabletta,melóban 2 belvita szelet,és este még zabpehely(olyan 8 vagy 9 óra fele).

Ehetem a zabpelyhet tejjel vagy a tejtermék jobban meghajtja az embert és inkább vízzel ajánlott enni(mint a zabkását).?

2021. máj. 28. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Én tejjel eszem és nem hajt meg. De ha amúgy tejcukorérzékeny vagy, akkor meghajthat, de nem a párosítás miatt, hanem a tej miatt. Akkor eheted mondjuk natúr joghurttal vagy kefirrel, abban kevesebb a tejcukor. Viszont fokozatosan ajánlott emelni a rostot, különben ez lesz, amit írsz.
2021. máj. 28. 18:59
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát most nagyon kivan az emésztésem.

Amint eszek valamit kb rögtön megyek wc-re...

2021. máj. 28. 19:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi a bánatos ménkűnek ennyi zab, azt hiszed ló vagy? Rostot bevinni zöldségekkel is lehet, sőt kellene minden étkezésnél fogyasztanod. (tabletták és zab helyett)
2021. máj. 29. 02:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha most ennyire rossz a helyzet, akkor egyelőre ne erőltesd a rostot. Sőt, most krumpli-rizs-natúrszelet és 0 rost addig, míg nem lesz normális a székleted. A székrekedést azért nem kell megvárni. És utána fokozatosan vezesd be a rostot, ha már puhul a széklet, akkor kicsit visszaveszel átmenetileg. Nem a gyomrot bántja egyébként, hanem a bélrendszerben a baktériumflórának kell hozzá igazodni.

A zabbal nincs semmi baj, én is szeretem és többször eszem egy nap. Zöldségekből meg nagyon kevés rostot lehet bevinni, ha a napi ajánlott 25 g-hoz mérjük, viszont sokkal többet kell velük pepecselni, meg drágábbak is.

2021. máj. 29. 09:21
 5/5 A kérdező kommentje:
A székletem rendben van. Csak nagyon sokszor kell mennem wc-re,de székrekedés nincs.
2021. máj. 29. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!