A sima zabpelyhet ehetem tejjel?
Próbálok több rostot bevinni táplálkozással mint eddig(eddig kb alig vittem be és ez nagyon kikezdi a gyomrom,állandóan szaladgálok a wc-re).
Naponta 2-3 alma,hajnali 4kor(akkor kelek meló miatt) csokis zabkása,kb 15óra fele főtt étel+bio rost tabletta,melóban 2 belvita szelet,és este még zabpehely(olyan 8 vagy 9 óra fele).
Ehetem a zabpelyhet tejjel vagy a tejtermék jobban meghajtja az embert és inkább vízzel ajánlott enni(mint a zabkását).?
Hát most nagyon kivan az emésztésem.
Amint eszek valamit kb rögtön megyek wc-re...
Kérdező, ha most ennyire rossz a helyzet, akkor egyelőre ne erőltesd a rostot. Sőt, most krumpli-rizs-natúrszelet és 0 rost addig, míg nem lesz normális a székleted. A székrekedést azért nem kell megvárni. És utána fokozatosan vezesd be a rostot, ha már puhul a széklet, akkor kicsit visszaveszel átmenetileg. Nem a gyomrot bántja egyébként, hanem a bélrendszerben a baktériumflórának kell hozzá igazodni.
A zabbal nincs semmi baj, én is szeretem és többször eszem egy nap. Zöldségekből meg nagyon kevés rostot lehet bevinni, ha a napi ajánlott 25 g-hoz mérjük, viszont sokkal többet kell velük pepecselni, meg drágábbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!