Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Erdei gyümölcsös tortától...

Erdei gyümölcsös tortától lehet iszonyatos savam?

Figyelt kérdés

Csináltattunk tortát, és rengeteg krém volt benne, óriási darab szeder, málna, áfonya darabokkal az egész rettenetesen savanyú volt. Gyerekem nem is bírt belőle enni. Kívül még émelyítően édes tejszínhab.

Tegnap megettem egy nagy szeletet, azóta rosszul vagyok. Hiába eszek ma kekszet nem akar egyáltalán elmúlni, baromi rosszul vagyok folyamatosan hányingerem van és böfögnöm kell :(

Én úgy tudtam hogy ezek a gyümölcsök pont hogy lúgosítanak.

2021. máj. 28. 11:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
56%
Elég nagy probléma lenne, ha lúgosodna a szervezetünk (gyakorlatilag halálhoz vezetne rettentő gyorsan), de hát a sok buta simán hisz benne.
2021. máj. 30. 12:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Refluxosoknak ez nagyon gyilkos kombináció. Ugyan a tejszín, mint a tej, átmenetileg segíthet csökkenteni a savat, de nagy mennyiségben már meg tudja dobni rendesen. Cukor szintén tiltólistára. Az erdei gyümölcs meg bizony savas, és szaporítja a savat rendesen. Az előttem lévőnek meg igaza van, lúgosítani nem lehet!

Nem tudom, honnan ered ez, hogy a savas lúgosít?

2021. máj. 30. 12:38
 13/13 A kérdező kommentje:
Neten olvastam egy cikkben próbáltam utána járni hogy attól lehetek e rosszul, több helyen írták mint amit be is másoltam.
2021. jún. 1. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!