Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért néz ki a hasam mindig...

Miért néz ki a hasam mindig úgy mint ha fel lennék puffadva?

Figyelt kérdés

Pár hónapja elkezdtem diétázni és szépen le is ment az a pár kiló fölösleg amitől szerettem volna megszabadulni.

De a hasamról nem igazán ment le semmi, gondoltam sebaj akkor még egy kicsit tartjuk a diétát és az edzést és akkor csak megindul onnan is.

Azóta sincs semmi változás pedig a többi helyről azóta is ment le.

Már ott tartok, hogy a hasamon kívül mindenhol kórosan sovány lettem.

Tényleg már a testsúlyom is már kezd a nem egészséges kategóriába átmenni. Az arcom durván be van esve de a hasam meg se moccan.

Tovább már nem akarok fogyni mert szerintem itt más van a dologban.

Nemsokára megyek dokihoz, kértem időpontot mert szerintem itt lehet köze annak, hogy az emésztésem mostanság nem működik úgy ahogy kellene. Előtte sem voltam az az ember aki minden nap jár wc-re de mostanra ez odáig fajult, hogy kb kéthetente egyszer megyek el magamtól hasható nélkül. Ez nagyon nem normális.

Lehetséges, hogy emiatt nagy még a hasam?

20/L

2021. máj. 24. 23:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát 172 cm magas vagyok és jelenleg 56-57 kg. Ami számomra már abszolút ideális testsúly, sőt még kicsit kevés is talán a magasságomhoz. Éppen ezért bosszant annyira, hogy a hasam még ugyan olyan mint amikor 65 kiló körül mozogtam.

Az tény, hogy már hónapok óta szigorú diétán vagyok és olyan 1200-1400 kalóriát ettem egy nap.

A mozgást itthon próbáltam megoldani home office mellett. Mivel ülő munkát végzek ezért a mozgást heti 3 40 perces kardióban és napi 1 órás sétában próbáltam megoldani valahogy.

Ezt úgy kell érteni, hogy azokon a napokon mikor nem edzettem akkor elmentem sétálni 1 órára.

Meg ha el kell mennem itthonról valami miatt akkor mindig gyalog megyek mindenhova.

2021. máj. 25. 16:25
 12/15 anonim ***** válasza:

A kalóriát felejtsd el, semmit nem jelent. Ha a kalória számítás jó lenne, akkor az ember élhetne napi x gramm kristálycukron, mert az is y kalória. Nyilván ez nem lenne túl kézenfekvő.

A 2 hetente wc, szerintem az egy komolyabb, megoldandó probléma, ami megér egy kivizsgálást.

Alapvetően azt mondanám, hogy nyomjad befele izomból a zöldségeket, pl. a brokkolit, hogy a rostok átmozgassák kicsit a beleid, de azt akkor mondanám, ha heti 1-2x mennél.

Kicsit fiatal vagy hozzá, de van egy olyan érzésem, hogy talán pajzsmirigy alul működésed lehet. Megérne egy vérvételt.

2021. máj. 25. 20:48
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen a pajzsmirigy alulműködésre én is gyanakodtam ezért el is mentem egy vizsgálatra de ott semmit sem találtak.

Én egyébként még pont az ellenkezőjére tippelnék mert egy pár hónapja a doki megtapogadta és mondta is, hogy szokatlanul nagy és lehet, hogy túlműködik. És igaza is van mivel akkor, hogy konkrétan a pajzsmirigyem miatt tűnik úgy mintha tokám lenne holott a arcom meg be van esve szóval elég érdekesen nézek ki. XD

2021. máj. 25. 22:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Fotozd be az eredményt!
2021. máj. 26. 00:04
 15/15 A kérdező kommentje:
Pontosan minek az eredményét?
2021. máj. 26. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!