Ha 3-4 naponta székelek az általános vagy gond?
Nem tudom. Nekem kicsit "soknak" tűnik a 3-4 nap.
Persze ez sok mindentől függ. Elsőként attól, hogy mennyit és hányszor eszel naponta. Hogy milyen ételeket, mennyi folyadékot fogyasztasz, mennyit mozogsz, milyen munkát végzel. stb
Ezek mind mind befolyásolhatják.
köszönöm a válaszokat.
oké de nem is igénylem ennél többször.
(fogyás szempontjából érdekelt és ezért vetődött fel a téma)
80 kg vagyok 160 cm-hez
napi szinten jövök megyek,néha fekvőzöm súlyzózom,felülésezem.
normálisan eszem na jó néha reggelizem néha nem.
2 szer eszem ha minden jól megy ebéd és vacsora.
3-toxinterhelés? nincs semmi bajom de kicsit aggaszt azért el kellene mennem orvoshoz vele?
Nincs véletlen gond a pajzsmirigyeddel? Az belassítja az anyagcserét (bélmotilitást is) és magyarázhatja a plusz kilókat.
Másik opció, hogy kevésszer eszel de túl sokat és kis térfogatú, alacsony rosttartalmú ételeket. Tehát a kalória túl magas, de a ballasztanyag kevés, így nem ingerli a belet a salakanyag továbbítására.
És/vagy, kevés lehet a folyadék is. Kizártnak tartom, hogy napi 2,5l VÍZ után ne legyen széklet naponta.
Összefoglalva, mielőtt orvoshoz mennél:
1.egyél többször, alacsonyabb kalóriával, de rostos ételeket. Példa: reggeli zabkása gyümölcsökkel/teljes kiőrlésű pékárú zöldségekkel, omlett zöldségekkel stb, tízórai-uzsi gyümölcs, korpás/zabkeksz, lenmagos joghurt, ebéd valamilyen lassú szénhidrát (bulgur, durumtészta, barnarizs)+sok zöldség, főzelékek, hússal,hallal,tojással...vacsora túró egy kis lenmagolajjal, vagy valami hús salátával, salátatálak hallal, ilyesmi.
2.Mindehhez napi 2,5L víz (alkalmazással telefonon mérd, tippre nem jó, én is felültippeltem)
3.kezdj el probiotikumot szedni, mert sokszor a rossz bélflóra okoz hízást, lassú emésztést. Amik jók: BioKult, ProGastro825, Lactiv Plus, Jutavit Probiotikum+Inulin, Béres Probio6...
Ha ezek ellenére is fenn áll a dolog, elmennék egy pajzsmirigy panelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!