Véres volt a székletem, nagy a baj?
Figyelt kérdés
Nemrég voltam mosdóba és véres volt a székletem. Tegnap, meg tegnapelőtt nem voltam mosdóba, és viszonylag “kemény” is volt, tehát szúrt. Maga a széklet nem volt véres, csak a wc kagylóba volt vér meg a papíron. Felsértette, vagy nagyobb a gond? Hozzá szeretném tenni, hogy az elmúlt 2 napban mikor nem voltam mosdóba, nagyon sokat ettem, és csípőset is.2021. máj. 16. 13:38
1/8 anonim válasza:
Felsértette. Ügyelj rá, hogy mindig puha legyen a széklet, és naponta menj el.
2/8 anonim válasza:
Esetleg aranyer is lehet, ez is okozhatja
3/8 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, ilyen korban is lehet aranyér?
2021. máj. 16. 13:45
4/8 anonim válasza:
Persze, ez nem korfuggo. Sajnos nekem is van mar eleg regota, allando szekrekedessel kuzdottem gyerekkent, valoszinuleg emiatt jott ki.
Nem tudom mikor johetett ki eloszor, de az tuti, hogy 14-17 eves korom korul. Elvagyok amugy vele, evente egyszer okoz problemat kb,akkor picit faj, de egyelore meg nem gondoltam mutetre, csak ha majd tartosan faj, nem huzodik vissza.
5/8 anonim válasza:
Hát nem gyakori ilyen fiatalon arany ér
6/8 anonim válasza:
Milyen mértékben volt véres? Nem mindegy hogy csak megséetette valami a végbél nyílásodat, vagy a bélrendszeredben van a baj
7/8 A kérdező kommentje:
nem volt tulsagosan veres
2021. máj. 16. 13:54
8/8 anonim válasza:
A széklet színe segít a kiváltó ok meghatározásában. Ha a székletben található vér barnás vagy világos piros, az általában azt jelzi, hogy az alsó gasztrointesztinális traktusban van a vérzés forrása. Ilyenkor a vérzés oka lehet anális repedés, tumor, vastagbél polip, rák, aranyér és a vastagbél gyulladása, de masszív gyomorvérzés esetén is kerülhet emésztetlen vér a székletbe. Sok ijedelemre adhat okot, hogy cékla és paradicsom fogyasztását követően is vörösre színeződhet a béltartalom, mely könnyen összetéveszthető a vérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!