Az igaz, hogy a szénsavas ásványvízből ha sokat iszunk, akkor tönkreteszi a gyomrot?
Sajnos ezt mondják az orvosok.
Pedig én is szeretem a szénsavas ásványvizet. Ki szoktam keverni.
napi 2 pohár az semmi.
Van aki azt issza víz helyett, nekik tényleg tönkreteszi.
Nem tudom mennyire tudsz angolul, de ha tudsz, akkor ezt érdemes elolvasni (vagy google translate).
De összefoglalva: nincs rá bizonyíték, hogy ártalmas lenne az egészségre a szénsavas VÍZ. A cukros italok stb stb, azt már amúgy is tudjuk, hogy rossz.
Olyan esetekben ártalmas az ásványvíz, ha valakinek pont olyan egészségügyi problémái vannak, amire rossz hatással van az ilyen víz.
Pl. ha vese problémád van, mivel ezek az ásványvízek sokszor tele vannak tömve egyéb ásványokkal, amikre egy veseproblémásnak figyelnie kell (pl sót [nátrium] szoktak bele tenni, hogy jobb legyen az íze meg káliumot tesznek hozzá stb).
Ha refluxos vagy, akkor az ilyen vizek fel tudják bolygatni a gyomrodat stb stb. De napi 2 pohár víz, ha amúgy egészséges vagy, az nem kellene, hogy probléma legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!