Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Megeszitek a lejárt szavatossá...

Megeszitek a lejárt szavatosságú termékeket??

Figyelt kérdés
Nem húsra és egyéb könnyen romló dolgokra gondolok, hanem pl én mondjuk simán elkészítenem magamnak azt a zabkását aminek hónapok óta lejárt a szavatossági ideje,hiszen száraz, csomagolva, nincs a világon semmi baja.
2021. márc. 22. 08:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem változott az állaga, nem romlott akkor símán. Mondjuk a lejárt hús fogalmát nem is tudom értelmezni. Régen mikor disznót vágtak, vajon milyen szavatosságot adtak a sonkának??? Ették amíg nem volt romlott. Sokszor veszek 50%- ra leárazott sajtokat pl ami aznap vagy másnap lejár ( teljesen áron sosem vennék meg ezeket mert nagyon drágák), de még egy hét után is teljesen jó, a sajt nem tudja hogy neki melyik nap kell megromlani. 😁
2021. márc. 22. 08:35
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
A szavatossági idő az csak egy iránymutatás, tudjátok, mint a kalózoknál. 😋 Itt a tartós élelmiszerekre, gyógyszerekre gondolok. Találtak a 90-es években egy eldugott második világháborús raktárban egy nagy szállítmány gentamycint porampullában. Bevizsgálták és egy mikrogrammnyi sem hiányzott a hatóanyagból, ötven év távlatából! Durva, mi?!
2021. márc. 22. 08:35
 13/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
95%
A tartós élelmiszereknek max az íze nem lesz olyan, de nekem is van zabkása meg tészta, ami lejárt, nem fogom kidobni. Van, aki erre nagyon rákattan és nem eszi meg, kidobja, lelke rajta.
2021. márc. 22. 08:52
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
Húsfélét, májkrémet, majonézes dolgokat nem, minden mást igen. Viszont ha a lejárati idő előtt már romlottnak tűnik, akkor nem eszem meg. Néha előfordul ez is. Száraz cuccoknál, ha régen lejárt, az avasodás lehet probléma, persze ebben az esetben sem eszem meg.
2021. márc. 22. 08:53
 15/19 anonim ***** válasza:
94%

Az ilyen száraz dolgoknál nem is a szavatossági idő,hanem a tárolás módja okozhat avasodást vagy minőségromlást . Simán megeszem mivel egy lisztnek vagy cukornak,zabnak semmi baja nincs ha helyesen volt tárolva a szav.idő lejárta után sem.

Még csokikat is meg szoktam enni ,ott már neccesebb ,hogy az íze is változott -e .

2021. márc. 22. 09:10
 16/19 anonim ***** válasza:
21%
Látom megjöttek a lepontozók.. :D
2021. márc. 22. 09:14
 17/19 anonim ***** válasza:
86%
Tejtermék, hús van, hogy már a lejárat napja előtt sem jó. Ha meg jó a termék, akkor a szavatossági idő lejárta után is megeszem.
2021. márc. 22. 09:37
 18/19 anonymousreview60 ***** válasza:
71%

Kérdező #4: A barátnőd lüke. A szavatossági dátum amiatt van, hogy ha megfelelően van tárolva az adott élelmiszer (sértetlen csomagolás stb.), akkor a dátum előtt nem lesz baja, és utána a gyártót nem érdemes/lehet cseszegetni. De pont a kajapazarlás miatt, mostmár EU-s szinten nem azt szokás/kell kiírni, hogy "Fogyaszthatóx.y.ig", hanem "Minőségét megőrzi x.y-ig", ti. túl sok ember túl sok kaját dobott ki emiatt eddig.

Szóval nyugodtan főzz az 1-2 hónapja "lejárt" rizsből, babkonzervből, csak semmisítsd meg a dátumot. Ez csak dili, nem igazi érv nála (ellentétben mondjuk a víziszonnyal).

2021. márc. 22. 11:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
én megszoktam. pl konzervek meg ilyesmiket. el nem tudnátok képzelni mennyire olcsó a boltban az a rész ahol az 1-2 napon belül lejáratú szavatosságú ételek vannak. és ezek általában még 1-2 hétig jók.
2021. ápr. 13. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!