Zabkása vagy édesítőszer okozhat hasmenést?
Maltit okoz nagy mennyiségben bő szelesedést.
Használj szacharint inkább.
És könnyebben feldolgozza a szervezet a zabkását, ha vízben főzöd, nem tejben - emésztés könnyebb.
A cukoralkoholok, pl xilit, eritrit felfújnak, okozhatnak hasmenést és hasfájást.
A zabkása nem hiszem, hogy hibás lenne.
Ne haragudj, a Dr. Oetker zabkása egyáltalán nem fogyókúrás. Vegyél sima zabpelyhet, azt ízesítsd ahogy neked tetszik.
Egyébként igen, az édesítőszer okozhat hasmenést.
Bármelyik édesítőszer okozhat hasmenést, ha arra érzékeny vagy, vagy túlfogyasztod. Zabkásában, főleg az ilyen előre csomagoltban a laktóz mennyiség tud odavágni, főleg, ha még plusz tejjel csinálod. És igen, valóban nem diétás.
Sima zabpehely, esetleg tehetsz bele zabkorpát, tönkölykorpát, vagy más hasonló dolgot is. Vízzel kicsit íztelenebb, én plusz kókusszal csinálom, és először a kókuszreszeléket főzöm bele a vízbe, és utána adagolom hozzá a zabpelyhet, korpát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!