Tényleg ennyire kerülendőek és károsak a finomlisztből készült ételek?
Figyelt kérdés
Mindehol azt hallani, hogy nagyon káros. De évről évre kitalálnak valamit. Igaz, hogy megdobhatja a vércukorszintet, meg az is, hogy lehántolták a búza értékes részét, de attól még a teljes kiőrlésű is tartalmazza ezt a részt is. Én sem szívesen eszem már meg a fehér kenyeret pl, mert mindehol ezt olvasom és hallom, hogy a finomított liszt a legrosszabb meg a cukor is persze. De akkor mi van ha eszek? :S Sztem az emberek többsége ezt eszi amúgy. Mondjuk az emberek többségének van is elég sok egészségügyi problémája....még ha kis dolgok is. Nektek mi a véleményeket? Már kb nem merem megenni. Meg ha cukros ételt kell ennem is parázok tőle. xD Lehet, hogy jót akarnak ezekkel a tényekkel az emberek, h mi a káros, meg mi nem...de így mást is kiválthatnak ezzel. Egyébként régen soha nem voltak ilyen témák meg cikkek sehol, hogy ezt ne meg azt ne együnk. Nem hirdették ennyire. Mondjuk nem tudom mennyire volt régen sok a betegség. De azt sem tudom, h dédnagymamáink pl milyen lisztből csinálták a kenyeret...de gyanítom már akkor is finomlisztből..Van egy 90 éves ismerősöm, ő az ég világon mindent evett élete során és semmi baja. :S2010. aug. 17. 17:28
1/6 A kérdező kommentje:
ááh meg különben is. ki kísérletezte ezt ki? honnan tudjuk, hogy igaz, attól, h valaki leírja?
2010. aug. 17. 17:30
2/6 A kérdező kommentje:
mert persze, ésszerű, h egészségesebb az ami nincs hántolva, de attól még nem kell ennyire beparáztatni az embert a fehérliszttel. :D
2010. aug. 17. 17:31
3/6 anonim válasza:
Nagyanyáink és azok felmenői lemenői is ezen nőttek fel és kutya bajuk sem lett /volt.
Nem hinném, hogy aki fehér lisztet eszik egészségtelenül él. Fontos, hogy milyen táplálékokat és milyen minőségűeket viszünk be, de azért túlzásba nem kell esni.
Mozogni kell, sok zöldséget, gyümölcsöt enni, a stresszt feldolgozni nem lenyelni és máris sokat tettünk az egészségünkért.
4/6 anonim válasza:
Ez egy h.ülyeség már ne is haragudj!!!Káros....,há mitől??Anno is fehérlisztből készült a vekni,és mégis 100 évig éltek!Imádom a jó fehér kenyeret,és péksüteményeket,semmi bajom!!
5/6 anonim válasza:
szerintem nem egészségtelen csak hízlal
6/6 A kérdező kommentje:
ami hízlal az nem lehet egészséges...:D
2010. aug. 18. 13:44
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!