Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szénsavas vagy sima víz jobb...

Szénsavas vagy sima víz jobb hosszutavon?

Figyelt kérdés
Eleg sok ilyet hallottam, hogy nem jo ha CSAK szensavas vizet iszunk, hanem simat is kell de nem ertem hogy miert, oke a szensavastol lehet jobban felpuffad az ember a szen dioxid miatt, de ezen kivul milyen karos hatasa lenne? Jelenleg fogyni szeretnek es nagyon kell figyelnem a napi bevitelre es minosegre marmint a vizre es hajlamos vagyok elfelejteni inni, es nem is birok sokat mert csak a szensavasat szeretem viszont abbol nem lehet egyszerre tobbet. Nyilvan a sima is megfelel de ha van ra lehetoseg inkabb zold kupakosat iszom..

2021. febr. 13. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Próbáld ki a piros kupakos Theodorát. Az szénsavmentes, de ásványi sóban gazdag, és kicsit hasonlít az íze a szénsavasra.
2021. febr. 13. 19:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Rendben, koszonom! :)
2021. febr. 13. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Elvileg a sima, gyakorlatilag meg nem érdekel, mert a simától - hacsak nem jéghideg rendes forrásvíz - hányingerem van. Még a limonádét is szénsavassal iszom :D
2021. febr. 15. 12:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Ugyanez:D
2021. febr. 15. 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A túl sok szénsavas ital a csontnak nem jó. Csontrikulás okozója lehet.

Gimis koromban mindennap azt ittam. Egyetem óta már csak menteset, egyszer csak átszoktam, mert mindennap puffadtam gimiben és végre rájöttem, hogy a hülye szénsavtól..de ez szüleim miatt volt, mert az volt otthon, ők is csak azt ittak mindig is.

Ezért soha nem lettem volna kepes sima vizet inni, de muszaj voltam atszokni a puffadas miatt.

Elmult a puffadas, sokkal egeszsegesebbnek is erzem magam, egy ido utan megszerettem, soha tobbet nem leszek hajlando visszaterni a cska szensav ivasara.

Nagyon ritkan szorphoz iszok szensavasat.

90%-ban sima vizet iszok. 10%-ban teat/tejet/kakaot.

2021. febr. 24. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!