Szénsavas vagy sima víz jobb hosszutavon?
Figyelt kérdés
Eleg sok ilyet hallottam, hogy nem jo ha CSAK szensavas vizet iszunk, hanem simat is kell de nem ertem hogy miert, oke a szensavastol lehet jobban felpuffad az ember a szen dioxid miatt, de ezen kivul milyen karos hatasa lenne? Jelenleg fogyni szeretnek es nagyon kell figyelnem a napi bevitelre es minosegre marmint a vizre es hajlamos vagyok elfelejteni inni, es nem is birok sokat mert csak a szensavasat szeretem viszont abbol nem lehet egyszerre tobbet. Nyilvan a sima is megfelel de ha van ra lehetoseg inkabb zold kupakosat iszom..2021. febr. 13. 19:24
1/5 anonim válasza:
Próbáld ki a piros kupakos Theodorát. Az szénsavmentes, de ásványi sóban gazdag, és kicsit hasonlít az íze a szénsavasra.
2/5 A kérdező kommentje:
Rendben, koszonom! :)
2021. febr. 13. 21:01
3/5 anonim válasza:
Elvileg a sima, gyakorlatilag meg nem érdekel, mert a simától - hacsak nem jéghideg rendes forrásvíz - hányingerem van. Még a limonádét is szénsavassal iszom :D
4/5 A kérdező kommentje:
Ugyanez:D
2021. febr. 15. 12:30
5/5 anonim válasza:
A túl sok szénsavas ital a csontnak nem jó. Csontrikulás okozója lehet.
Gimis koromban mindennap azt ittam. Egyetem óta már csak menteset, egyszer csak átszoktam, mert mindennap puffadtam gimiben és végre rájöttem, hogy a hülye szénsavtól..de ez szüleim miatt volt, mert az volt otthon, ők is csak azt ittak mindig is.
Ezért soha nem lettem volna kepes sima vizet inni, de muszaj voltam atszokni a puffadas miatt.
Elmult a puffadas, sokkal egeszsegesebbnek is erzem magam, egy ido utan megszerettem, soha tobbet nem leszek hajlando visszaterni a cska szensav ivasara.
Nagyon ritkan szorphoz iszok szensavasat.
90%-ban sima vizet iszok. 10%-ban teat/tejet/kakaot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!