Most akkor melyik az egészséges étkezési mód?
Szóval van aki azt mondja, hogy napi többször keveset érdemes enni, és egyébként én is így szoktam, napi 5-7x eszegetek, kisebb reggeli, aztán egy alma, aztán egy banán, aztán egy kis adag ebéd, aztán valamikor délután magvak, valami puding, aztán kis vacsi (általában egy szelet kenyér, vagy humusz zöldségekkel). Szóval ilyen könnyed ételeket szoktam enni, de sokszor, amikor úgy kívánom/éhesnek kezdem magam érezni.
NA DE
Azt mondják, hogy rosszat tesz, hogy folyton megdobom a vércukorszintemet azzal hogy folyton eszegetek, és vannak kutatások, amik azt mondják, hogy az egészséges (sokáig élő) emberek a főétkezések közt nem szoktak nassolni, hanem csak napi 3x esznek.
Most melyik az egészséges? Melyikkel teszek jobbat a testemnek? Mert ha nagyot reggelizek/ebédelek, akkor kibírom nasi nélkül, mert annyira tele vagyok, hogy nem is kívánok semmit, de én nem szeretem magam ennyire teletömve érezni. Viszont nem értek ehhez, de a véfcukorszint ingadozására meg azt mondják, hogy több káros hatása is van.
Köszönöm mindenkinek!
Szerintem nincs olyan, ami mindenkinek egyformán jó. Ha te nem tudsz egyszerre sokat enni, nem érzed úgy jól magad, akkor egyél többször kevesebbet. Kár lenne erőltetni valamit, amitől nem érzed jól magad.
Ez a vércukoringadozás téma is több dologtól függ, pl. mennyire inzulinrezisztens az illető, és mégis miket eszik. Ha reggelire megeszel 2 tojást salátával, attól nem fog annyira megemelkedni a vércukrod és az inzulinszinted, mint ha benyomsz egy nagy pohár narancslevet és egy tál cukros gabonapelyhet sovány tejjel. Valamint ugyanarra az ételre is máshogy reagál egy fiatal profi sportoló szervezete, mint egy inaktív idős emberé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!