Miért fáj a pocim ha tejterméket eszek?
Menj el a házidokidhoz és mondd meg hogy szeretnéd kivizsgáltatni magad.
Kisfiam is ugyanigy van,sajttol semmi baja,de minden tejterméket máshogy dolgoznak fel...máshogy a sima tejet,máshogy a sajtot.
És igen,pocija a kisbabáknak van:)
Kedves Kérdező!
Szerintem is aranyosabb a poci sz és én is szoktam mondani, pedig már nem vagyok tini:)
Egyébként igen ezt ki kell vizsgáltatni, mert komoly problémák lehetnek belőle. Nem biztos, hogy ez laktóz érzékenység, lehet, hogy tejfehérje, mondjuk mindkettő rossz, mert kőkemény diétát igényel. A sajtok közül gondolom a trappista és a penészes sajtok a nem allergének, mert az ő esetükben a készítés során eltűnnek a tejre jellemző allergének, de ezekből sem fogyaszthatsz túl sokat, mert nem tűnnek el teljesen csak minimális mennyiségre fogynak, így a sok sajt megint gondot okoz. Az, amit okozhat, ha nincs kezelve, az pedig igen komoly hasnyálmirigyi, fekélyes és vérzéses elváltozásokat okozhatnak. Hiszen minden fajta ételallergia gyulladásos betegség, ami a bélbolyhokat teszi tönkre és ha azok nem működnek rendesen, akkor az igen baj.
A kivizsgálás menete pedig háziorvos ad egy beutalót a gasztroenterológiára, ahol valószínűleg kiirnak egy vérvizsgálatot, ami kimutatja a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!