Helicobacter fertőzés étrend tipp?
Úgy hallottam, hogy helicobacter fertőzés esetén eléggé oda kell figyelni milyen ételeket eszünk.
Erről sajnos az orvos engem nem tájékoztatott, interneten se találtam sokmindent.
A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire számít és mikre kell odafigyelni?
Savas dolgokból ne egyél sokat, és a gyógyszereket szedjed rendszeresen, amiket írt. A családban nálunk is voltak jópáran, akik helicobacter pylori fertőzöttek voltak, de nekik sem mondtak semmiféle diétát. Hisz amikor még nem tudtad, mi bajod, gondolom, akkor sem diétáztál:)
Szerintem elég, ha a savakat kerülöd.
Köszönöm a választ!🥰
Hát sajnos majdnem egy évig küzködtem mire kiderült, szóval akkor is próbáltam figyelni mit eszek, de ahogy neten találtam elég sok minden tiltó listás, ezért nem tudtam hirtelen hova tenni😅
A dokimat helyettesítették, ezért gondoltam, hogy lehet kimaradt ez a része a dolognak.
Esetleg másnak hasznos Lehet még tapasztalat, hogy a gyógyszerektől én 1-másfél órát émelyegtem, étkezésre pedig próbáltam az alapján is figyelni, hogy mitől vannak esetleg panaszaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!