Tényleg káros napi 3-5 L vizet meginnom?
Azt mondták ugyanis a szaktársaim, hogy ekkora vízmennyiség már káros, ugyanis kimossa az elektrolitokat a szervezetemből.
Alapjáraton kevesebbet kellene innom és a napi 1.5-2L ajánlott vízbevitel is hülyeség, ugyanis fiatal korban csak akkor kell inni, ha szomjas vagy. Idősebb korban kell megnövelni a folyadékbevitelt csak.
Vélemények?
Köszönöm!
Hány kiló vagy, fiú vagy lány és hány éves??
Nekem orvosi javaslatra is meg kell innom 4-5 liter folyadékot naponta. De nem eröltetem ezt a mennyiséget magamba, 2 liter folyadéknál már van néha olyan hogy száradok kifele, ez mondjuk csak inkább akkor van, ha nincs időm inni. Nyílván van akinek sok a 2 liter folyadék, de van akinek a 4 liter is kevés.
18/F
Nem mindegy az sem hogy mennyire vagy aktív a nap során. Például egesznap az ágyban fekszel, vagy mondjuk elmész kardiózni, egy edzés során akár képes valaki kiizadni vagy 1 liter folyadékot, amit pótolni kell.
Én járok konditerembe, egy teljes edzés alatt megszoktam inni 1,5liter vizet. Suliban is elviszem magammal 1,5liter vizet, és néha meg megiszom 2-3 bögre teát itthon is, szóval körülbelül a napi folyadékbevitelem 4L.(183cm, 77kg).
Illetve az sem mindegy hogy pl nyár van, vagy tél. Szerintem a nagy hidegben 2,5-3l-t fogok tudni csak inni.
Szóval ha mozogsz, magasabb a fehérjebeviteled, akkor 20kg/l (pl ha 60kg-vagy akkor 3l.)
Maradjunk annyiban, hogy szerintem egy kicsit is valamit mozgó 50kg feletti egyénnek, a 3L folyadék szerintem semmiképp sem káros.
A szomjassag pedig már a dehidratáció jele.
Egyébként én megfigyeltem hogy ha többet iszom, jobb a koncentrációs képességem, nem vagyok annyira fáradt, és a bőröm is javult.
A biológia tanárom is azt mondta nekünk még régebben(elég okos nő). Hogy délután 2órára már megkéne innunk kb 1-1.5L vizet.
Remélem elég információval szolgáltam!
Hát én csecsemőként kiszáradtam. Akkor aztmondták az orvosok hogy mindig is többet iszok mint mások. Ez be is jött, 16 évesen korházban voltam ahol lemérték hogy mennyit iszok, a záróban 7-8 liter volt. Ami valószinűleg igaz is mert átlag 6-7 deci lemegy akármiből, de főleg vízből egy húzásra. a 7 decis poharam, kb annyi mint másnak a 2 decis. Közben később lett gond a pajzsmirigyemmel is, arra adtak gyógyszert, azóta kb csak 5 litert iszok. de egy ivásra még mindig lemegy annyi mint előtte, csak ritkábban kell.
Ugyan akkor most 175 cm és 110 kiló vagyok.
Igen, tehát 176cm és 65kg lány vagyok.
Magas prolaktin tartalmú készítményt szedek, szednem is kell rá bromochriptint (tejcsorgás-csökkentés céljából).
Sportolok, heti rendszerességgel, heti általában 1-2X. Szaunázni is el szoktam járni, ugyanennyiszer.
Most nem tudom, hogy ezek alapján amit leírtam, megfelelő-e a vízbeviteli mennyiségem.
(Nem vagyok cukorbeteg, antipszichotikumot szedek)
ki lehet számolni hogy mennyi víz szükséges...
neked: 6,5x4=26 ,azaz 2,6liter vizet kellene meg innod.
de ne felejtsd hogy nem csak az víz amit megiszol, a levesek, gyümölcsök is beleszámolhatók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!