Vérvétel előtti napon melyik jobb vacsora?
A kérdés kicsit túlzó, szándékosan.
Ha reggel az ember vérvételre megy, és néznek olyat, amit befolyásol az étkezés (pl glükóz), akkor ezek közül melyik az ideálisabb vacsora előző este?
-Nehezebb, zsírosabb étel, de alacsonyabb szénhidráttartalommal (pl hurka, kolbász)
-Könnyebb, de szénhidrátdúsabb étel (pl rizs valamilyen szószban úszó csirkével).
Nyilván az ideális egy ilyen szituban nem főtt étel, hanem valami nagyon egyszerű lenne, de ettől most tekintsünk el a kérdés kedvéért. Főételben, a fentihez hasonló kategóriákban gondolkodva melyik jobb?
Elhiszem, hogy orvos vagy, de az adott rokon meg évek óta jár orvoshoz háromhavonta kontrollra, és a tapasztalat az tapasztalat. 🤷♀️ Diétázni nem hajlandó előző nap, de ha későn vacsorázik (7-8), vagy olyat eszik előtte (a múltkor pl beült burger kingbe este fél7kor, mert megkívánta...), akkor utána másnap mindig szarok az eredmények, hiába telik el 12 óra.
Ha ebédre eszik bőségesen és a vacsorát kihagyja, akkor meg jók.
De a kérdés nem is ez volt, hanem hogy a fenti két típusú ételből melyik jobb vacsorára.
Én a kettő közül az elsőt választanám, de leginkább azért, mert így reggelre nem lennék farkaséhes és jobban kibírnám evés nélkül a vérvételig.
Szerintem nincs értelme 1 napig vagy csak előző este diétázni azért, hogy jobbak legyenek az eredmények. Ha baj van, jobb, ha kiderül. Jó esetben amúgy is néznek HgbA1C-t is, nem csak glükózt, előbbit pedig csak hosszabb ideig tartó diétával lehet javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!